Data

21 February 2023

Adarrak s'inspira en els vestits tradicionals que es fan servir moltes vegades amb un sentit de “ritual”, jugant amb la barrera entre home i bèstia

La Mercedes-Benz Fashion Week Madrid ha tancat aquest diumenge la 77a edició amb l'anunci del nom del flamant nou guanyador del Premi Mercedes-Benz Fashion Talent: Aitor Goikoetxea. El dissenyador basc graduat en Disseny de Moda a l'IED Barcelona s'ha imposat amb Adarrak a les altres propostes de la passarel·la Allianz EGO, nou en total, que també optaven al prestigiós guardó.

Adarrak és una col·lecció genderless inspirada en la indumentària tradicional on els estampats, les textures i els colors creen un univers ple de nostàlgia reflectint la vulnerabilitat de la tradició. Els looks aposten així mateix per la sostenibilitat i la fabricació artesanal: la majoria de peces han estat confeccionades a partir de teixits vintage descatalogats dels anys 60 i 70 i diversos artesans han treballat per crear alguns dels complements de la col·lecció.

En conèixer la decisió del jurat, Goikoetxea, que el 2021 va guanyar l'ITS Responsible Creativity Award powered by Allianz, s'ha mostrat molt sorprès per la victòria, ja que veient l'alt nivell de les propostes amb què competia, “crec que qualsevol de nosaltres podria haver guanyat”, ha declarat.

Com a guanyador de la 21a edició del Mercedes-Benz Fashion Talent, el jove dissenyador de 22 anys formarà part del programa de la propera passarel·la Mercedes-Benz Fashion Week Mèxic, cosa que contribuirà a dotar de visibilitat internacional les seves creacions cada cop més cotitzades.

Enhorabona, Aitor!

Podria interessar-te