Data

17 November 2021

‘Aitarekin Afaltzen [Sopar amb el meu pare]’ ha estat premiada en aquest concurs conegut mundialment per la seva labor de trobar i promocionar a joves talents. 

L’exestudiant Aitor Goikoetxea guanya el premi ITS Responsible Creativity Award powered by Allianz en l’última edició del International Talent Support 2021 – ITS Contest 2021.

Graduat amb el Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny de Moda, la seva col·lecció de final d’estudis ‘Aitarekin Afaltzen [Sopar amb el meu pare]’ ha estat premiada en aquest concurs conegut mundialment per la seva labor de trobar i promocionar a joves talents. 

“La meva col·lecció és un viatge al passat amb el qual vull plasmar la relació que vaig tenir amb el meu pare. El meu pare va morir fa vuit anys i en aquell moment vaig adonar-me que era un estrany per a mi”, explica el dissenyador que es va graduar el juny passat.

“Veure al meu pare només quatre vegades al mes em va fer adonar que els menjars eren moments molt importants en la nostra relació. Aquestes trobades estaven plenes de nostàlgia: parlàvem del passat, coses que ja van ser, i del futur, pensant en tot el que vindria. Mai del present”. 

Aquesta col·lecció posa en valor els processos tradicionals i manuals, com l’elaboració de teixits des de zero, el punt fet a mà o els brodats. La paleta de colors, molt vius, simbolitza l’aposta per una visió positiva de la vida.

Destaquen la superposició de peces, les camises fetes de tovallons, els pantalons-faldilla a partir d’estovalles o els estampats realitzats amb fotografies d’escenes familiars.

Podria interessar-te