Carolina Galeazzi, alumnus del IED Barcelona, Mención al Diseño Joven del Premio Cataluña de Ecodiseño 2023

Data

03 October 2023

El guardó reconeix les pràctiques dutes a terme per estudiants o titulats recentment que integren en el disseny dels seus productes consideracions per millorar-ne el comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida

El projecte "Ex•Tèrra", de Carolina Galeazzi, alumnus del Màster en Disseny Sostenible i Impacte Social de l'IED Barcelona continua acumulant reconeixements. Després de guanyar el 2022 un dels Premis Foodture d'Innovació Sostenible, ara acaba de rebre una Menció al Disseny Jove del Premi Catalunya d'Ecodisseny 2023.

Aquest guardó atorgat pel Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya promou i reconeix les pràctiques i iniciatives dutes a terme per estudiants o titulats recentment que integren en el disseny dels seus productes consideracions per millorar-ne el comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida.

"Ex•Tĕrra" és un material biobasat a partir de les fulles i tiges de la carxofera, part de la planta no comestible que es descarta i que es tracta com a residu agrari, que pot ser usat en la producció artesanal de paper i tinta. Mitjançant un procés de cocció de les fulles amb carbonat sòdic, se’n separa la cel·lulosa per fer el paper i la lignina soluble per fer la tinta. El resultat és un material biodegradable, compostable i reciclable que ha estat testat en diferents aplicacions per provar-ne la funcionalitat.

Tardor al DHUB

Tots els projectes finalistes del Premi Catalunya d'Ecodisseny 2023 formen part d’una exposició itinerant amb parada al Disseny Hub Barcelona fins al 12 de novembre.

Entre ells, també hi figura “Santa Carxofa”, de l'alumnus de l'IED Justine Oriana Vargas Parra, una cervesa artesanal a partir de la carxofa cultivada al Prat del Llobregat amb l'objectiu de revalorar i promoure els recursos naturals i el patrimoni cultural d'aquest territori.

Galeazzi, a més, serà una de les ponents d'una nova sessió d’ADI Making Of… Ecodisseny, en el marc de la Barcelona Design Week. Serà el 19 d'octubre a les 16 h al DHUB.

Enhorabona a totes dues!

Podria interessar-te