Data

24 September 2022

Els estudiants de Visual Communication de l'IED Barcelona han dissenyat les identitats gràfiques i les estratègies de comunicació per a una prova pilot del Palau de la Música Catalana adreçada a un públic menor de 35 anys.

Els estudiants de Disseny Gràfic i Creative Advertising and Branding han investigat  l'herència gràfica de la institució cultural al Centre de Documentació de l'Orfeó Català (CEDOC), analitzant els interessos musicals de la població jove i recorrent a les noves tecnologies per crear els seus projectes de final d'estudis.

Les propostes resultants són molt variades: creació de tipografies a mida a partir de la cartelleria dels darrers 100 anys d'història del Palau; estratègies per unir la música urbana amb la música clàssica a través de l'street art; programació d'activitats de format breu; il·lustracions d'un sol traç que s’inspiren en el moviment de la batuta del director d'orquestra; o un roadshow amb representants del Palau per donar a conèixer a la ciutat la nova programació i establir un nou canal de comunicació entre aquest i la ciutadania.

Els projectes:

Flux, de Camilla Villegas: proposta d’aires urbans que utilitza el color rosa flux, cartells de guerrilla marketing o aplicacions a xarxes socials per aportar un toc de modernitat.

Sotapalau, de Jonatan Torreblanca: proposta que abraça l'underground, amb domini del color vermell sobre fons blanc i imatges de joves urbanites gaudint del moment.

Melomaniac, d'Anastàsia Ozhog: és una picada d'ullet als amants de la música clàssica, alhora que apel·la a la idea de formar part d'un club.

Luthier, de Claudia Gustems: el projecte inclou una plataforma on el Petit Palau connecta amb el públic jove a més del disseny de la “Luthier van”, una caravana que es desplaça per Barcelona oferint contingut relacionat amb la música clàssica.

Pont al Palau, de Xabier Isasti: tipografia personalitzada a partir de la investigació de l'herència gràfica del Palau de la Música Catalana al llarg del darrer segle, amb intensificació dels colors per aportar modernitat.

<35, de Baseem Munawwar: amb el blanc i el negre com a paleta de colors, les il·lustracions de la proposta s'inspiren en el moviment de la batuta del director a l'aire.

Podria interessar-te