Data

15 July 2022

L’IED Barcelona s’anticipa i concep com seran les carreres del futur: circuits que connecten el món real amb el virtual. Obstacles virtuals, naturalesa salvatge en estat pur, carreres al voltant del món, equips de pilots formats per integrants físics i digitals o circuits que proposen competir per aire, foc i terra són algunes de les propostes.

Per a cada entorn i circuit ideat, els estudiants de Disseny de Transport han dissenyat un vehicle en col·laboració amb CARNET Volkswagen Group Innovation Barcelona i l’equip de disseny de CUPRA. Entre les propostes presentades hi ha cotxes elèctrics que permeten la personalització del disseny exterior mitjançant l’ús d’hologrames, cabines per a conduir horitzontalment i viure una experiència de conducció més intensa, dissenys modulars que recorren diferents superfícies i vehicles aerodinàmics que sobrevolen deserts de sal.

El brífing proposat per l’empresa automobilística desafiava els estudiants a dissenyar un nou concepte de carrera esportiva en l’era digital. Seguint els valors de la marca, es requeria mantenir l’essència de l’esportivitat de la conducció, exaltar l’experiència d’usuari i dissenyar un vehicle 100% elèctric.

Durant sis mesos, els estudiants de quart curs van investigar les últimes tendències digitals, com ara la realitat virtual, la realitat augmentada, la mixed reality o la intel·ligència artificial, per a poder-les incorporar als seus projectes. Fins i tot, algun d’ells va dissenyar un espai virtual on mostrar la seva proposta com si fos un showroom. Altres van recollir el passat, com és la influència dels cotxes de Fórmula 1 dels anys seixanta en el disseny, o van recuperar l’històric circuit de Montjuïc.

Podria interessar-te