Data

16 December 2022

“Ex•Tĕrra”, de l'alumni del Màster en Disseny Sostenible Carolina Galeazzi, i “Plastilk”, d'Ana Sofía Rubio Peschard, estudiant de Disseny d'Interiors, i Bruno Pacini, de Disseny de Moda, permeten repensar el futur del desaprofitament alimentari.

La plataforma de promoció digital internacional INSPIRED IN BARCELONA ha destacat aquesta tardor a la secció Inspired Picks la creativitat de dos projectes amb el segell de l’IED Barcelona que repensen el futur del desaprofitament alimentari. Es tracta d’“Ex•Tĕrra”, de l'alumni del Màster en Disseny Sostenible i cofundadora de Depende Design Studio, Carolina Galeazzi, i “Plastilk”, d'Ana Sofía Rubio Peschard, estudiant de Disseny d'Interiors, i Bruno Pacini, de Disseny de Moda.

Ex·tĕrra” permet reutilitzar els residus de la Carxofa del Prat per a dotar-los d'una segona vida creant un nou material de base biològica que no competeix amb la producció d'aliments ni requereix altres components afegits. D'aquesta manera, promou una interacció més conscient i sostenible amb la realitat.

PLASTILK” és un nou material mal·leable similar al plàstic però generat amb elements naturals. Format a partir de la unió de la caseïna, un residu del sèrum lacti, amb una altra mena d'aglutinants naturals o químics (farines, restes de carxofa, etc.), és durable alhora que sostenible. Aquestes característiques li confereixen múltiples possibilitats en el món de l'embalatge així com en el sector de la joguina infantil.

Creada per Barcelona Centre de Disseny, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i la col·laboració d’ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya, INSPIRED IN BARCELONA busca acostar la creativitat als prescriptors principals i als compradors internacionals potencials del disseny inspirat a Barcelona. La iniciativa funciona com a amplificador d'empreses i professionals vinculats amb les indústries creatives. A més, és un altaveu per a la difusió de la creativitat local a través, entre altres, de projectes o exposicions temàtiques per sectors (contract, food design, creativitat digital, artesania, interiorisme, arts visuals, etc.).

Podria interessar-te