El diseño artístico de los estudiantes del IED Barcelona crea un nuevo reflejo para las botellas de vidrio de Cervezas Alhambra

Data

08 September 2023

La proposta compta amb un punt de càrrega solar al centre perquè sigui visible a la nit

Per tal d'explorar les possibilitats artístiques del disseny usant alhora el seu poder de denúncia social, estudiants de l'IED Barcelona han dissenyat “Hanging By a Threat”, una instal·lació feta amb ampolles usades de cervesa i material reciclat que convida a pensar sobre el impacte de la societat de consum al planeta. Creada amb motiu de la Barcelona Design Week (BDW), s'exhibirà al llac de Disseny Hub Barcelona del 16 al 28 d'octubre.

La proposta ha sorgit com a resultat del projecte de Cervezas Alhambra, l’IED Barcelona i Barcelona centre de Disseny per a la Barcelona Design Week 2023.

Un grup d’estudiants de l’assignatura interdisciplinar Upcycling: Waste is Precious, tutoritzada per Marta Ayala, van abordar el repte de crear una instal·lació per a la setmana del disseny de Barcelona donant una segona vida a les ampolles de cervesa de la marca. D'entre els diferents treballs presentats, “Hanging By a Threat”, de Violeta Martín i Lluis La Hoz, va ser l’escollit.

La instal·lació explora noves possibilitats per reutilitzar aquest material comú d'una manera creativa alhora que socialment compromesa, posant l'accent en com el consumisme desenfrenat ens té penjant d'un fil que com més pes carrega, més risc té de trencar-se. D'aquesta manera, mitjançant la combinació entre disseny i art aconsegueix despertar les consciències individuals sobre la quantitat de residus que generem.

“Haging By a Threat” està formada per una figura abstracta feta d'ampolles d'Alhambra i material reciclat que penja d'un fil dins una estructura cúbica en 3D. La proposta, que s'instal·larà sobre el llac del Disseny Hub Barcelona, també compta amb un punt de càrrega solar al centre perquè sigui visible a la nit.

El 18 d'octubre, coincidint amb la jornada principal de la BDW, el lema de la qual aquest any és “Design for Human Future”, se celebrarà l'acte de presentació de “Hanging By a Threat”. 

 

 

Podria interessar-te