Estudiantes del IED Barcelona diseñan prototipos para una colección de moda inclusiva para Uniqlo

Data

03 November 2023

Confeccionades amb teixits elàstics per a més comoditat, les peces compten amb diversitat de tancaments, obertures i fornitures per facilitar-ne l'ús

Les persones que es desplacen amb cadira de rodes, tenen una pròtesi o discapacitat visual s'enfronten diàriament al repte de vestir-se i desvestir-se. Tancar i obrir una cremallera o passar un botó per un trau amb un sol braç, tremolors o rigidesa muscular comporta una dificultat. Amb l'objectiu d'oferir-los una alternativa adaptada a les seves necessitats, amb estil a la vegada que accessible, la cadena japonesa de roba i complements Uniqlo ha demanat a estudiants de Moda de l'IED Barcelona dissenyar diversos prototips per a una mini col·lecció de peces inclusives que fomentin l'autonomia i autoestima de totes les persones.

El resultat d'aquest workshop han estat set peces de roba per a tots els cossos i totes les mobilitats que combinen funcionalitat i creativitat.

Confeccionades amb teixits elàstics per a més comoditat, també compten amb diversitat de tancaments, obertures i fornitures per facilitar-ne l'ús. A més, s'han dissenyat amb criteris de sostenibilitat: són peces de roba reutilitzables “all in 1”.

La proposta de minicol·lecció de looks, composta per dos abrics i uns pantalons creats des de zero pels estudiants, més uns pantalons, dues samarretes i un vestit originals d’Uniqlo i customitzats per l'alumnat, estarà exposada a la seu de Barcelona de l'IED (Edifici Point One) del 7 de novembre al 21 de desembre.

 

Fitxa tècnica del projecte

Estudiants:

Alexia Badia

Carmen Celedonio

Julia Siquier

Joel Zamorano

 

Tutora:

Marina Vergés

 

Podria interessar-te