Data

13 June 2023

El Premi Franca Sozzani a la Millor Col·lecció ha estat per a Claudia Sala amb “090623”

Emoció, nervis, esforç, talent i moda, molta moda. Fashioners of the World, la desfilada anual de l'IED Barcelona, ha tornat a posar el colofó a un cicle acadèmic per a 25 estudiants del Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny de Moda i el BA (Hons) in Fashion Design. Després de mesos treballant intensament en les seves col·leccions finals, han pogut presentar-les, el 12 de juny, davant de professionals del sector i premsa especialitzada, a més de familiars i amics. Ho han fet a l'emblemàtica sala La Paloma i amb la col·laboració de Studio1o, empresa dedicada a la recerca i promoció de marques i creatius independents que s'esforcen per fer un canvi positiu al món, optant així, a guanyar un dels tradicionals guardons de la desfilada.

Un jurat internacional compost per la directora de cinema Isabel Coixet; el fotògraf Manuel Outumuro; l'il·lustrador Jordi labanda; el dissenyador de moda i alumnes de l'IED Barcelona Luis de Javier; l'editora executiva de Vogue Talents, Elisa Pervinca; la fundadora i editora de 1Granary, Olya Kuryshchuck, i Youwie Roes, Creative Talent Manager d'Eyes on Talent ha atorgat els premis.

La guanyadora del Premi Franca Sozzani a la Millor Col·lecció ha estat Claudia Sala amb “090623”, una proposta el nom de la qual al·ludeix a la data de finalització de la seva tesi i que reflexiona sobre el pas del temps, des d'una mirada moderna i fresca.

Per la seva banda, Paula Azategui amb “No land to call our own” ha obtingut el Premi Isabel Coixet al Millor Fashion Film. La cineasta ha destacat el risc d'un treball que aborda un futur distòpic on el món ha estat destruït pel canvi climàtic.

El film es pot veure al canal de YouTube de l'IED Barcelona, clicant aquí.

El Premi Manuel Outumuro al Millor Shooting ha estat per a Ariadna Rahola amb “Lolita”, una col·lecció en record de la seva àvia, una dona carismàtica i creativa, expressada a través de cinc looks units per dos esports de tradició familiar: la vela i el rugbi.

Finalment, Kimberly Felix Matos ha guanyat el Premi Jordi Labanda a la Millor Il·lustració de Moda amb “Commune”, una col·lecció femenina de tardor/hivern que fa referència al paral·lelisme de l'entorn i la vida dels insectes vs. el món en què vivim enaltint els treballs del dia a dia de la societat.

Moda, moda i més moda

Així mateix, en el context de la desfilada, estudiants de Disseny de Moda han exposat diverses propostes de jaqueta desenvolupades treballant braç a braç amb Studio1o.

 

Podria interessar-te