Data

09 February 2023

Ambdós dissenys es poden rentar i reparar per fomentar-ne l’ús prolongat. Així mateix, inclouen el teixit de punt i introdueixen materials procedents de l'agricultura certificada com el bambú o la canya de sucre, a més de considerar el reciclatge de plàstics

Camper ha convidat l'alumnat del Master in Design for Sustaïnable Fashion Technology de l'IED Barcelona a explorar diferents evolucions per al seu clàssic model de sabata The Beetle des d'una perspectiva innovadora i sostenible. Com a punt de partida, les propostes han hagut de reformular la capacitat modular d'aquest calçat i presentar un disseny circular, reparable i actualitzable, a més de funcionalment i estèticament concorde amb l'original.

Després de visitar la seu central de la marca a Inca, Mallorca, on n’han pogut conèixer la filosofia de responsabilitat ètica i estètica, així com explorar-ne des dels materials fins als processos de fabricació digital, els estudiants han presentat dos prototips elaborats en col·laboració amb Footwearology als mateixos tallers de producció de Camper.

Ambdós dissenys es poden rentar i reparar per fomentar-ne l’ús prolongat. Així mateix, inclouen el teixit de punt i introdueixen materials procedents de l'agricultura certificada com el bambú o la canya de sucre, a més de considerar el reciclatge de plàstics. Requereixen, a més, menys materials i menys estructura per a una millor confortabilitat, lleugeresa, practicitat, versatilitat, així com de cara a un aconseguir un procés de producció i reciclatge més eficient.

Podria interessar-te