El IED Barcelona imagina el futuro del ‘Nomad Coffee’ con Wacaco

Data

31 August 2023

Gràcies a aquesta col·laboració, l'alumnat ha pogut treballar amb un client real i posar a prova la seva creativitat i capacitat analítica. Els tres projectes millors han rebut el reconeixement de l'empresa

Wacaco, l'empresa que el 2014 va inaugurar l'era del cafè portàtil d'alta qualitat amb el llançament de la primera màquina de cafè espresso manual del món accionada per pistó, ha comptat amb la col·laboració de l'IED Barcelona per fer propostes de redisseny i restyling d'alguns dels seus productes, així com per a generar nous accessoris amb els quals anticipar-se al futur del que es coneix com ‘Nomad Coffee’.

Estudiants de segon any del Bachelor of Arts in Product Design han desenvolupat idees creatives per a noves màquines i/o elements de la marca i els tres millors projectes han rebut el reconeixement de Wacaco.

Alain Bladon Gaba (primer premi) ha treballat en el disseny d'un termo amb filtre flotant per fer cafè en qualsevol moment i a qualsevol lloc inspirat en el model Pipamoka. De mida petita i compacta, i atès que té menys components i compta amb una obertura accessible, es tracta d’una proposta fàcil de netejar que també pot emmagatzemar aigua i batuts, cosa que la converteix en un producte multiús.

Chloe Dagher (segon premi), per la seva banda, ha ideat un escalfador d'aigua portàtil, compacte i ergonòmic, amb botó d'encesa waterproof i indicador lumínic de funció que inclou un port USB per carregar-lo.

Finalment, Reina Tay Boudargham (tercer premi) ha proposat un redisseny del mecanisme de filtratge pull & push de la cafetera Pipamoka per fer-la més eficient aprofitant les lleis de la gravetat i la densitat en el moment del filtratge.

No només cafè

Els estudiants també han treballat en la creació de nous productes pensant en els públics que no prenen només cafè, amb propostes d'accessoris i/o màquines innovadores i multifuncionals que permeten emmagatzemar sucre o llet, preparar te, caputxins i smoothies, entre d'altres.

Podria interessar-te