Data

24 January 2023

Coincidint amb la IV Mostra Internacional d'Audiovisuals d'Artesania, l'IED va presentar el film col·laboratiu Change to live, dirigit pel docent Jordi Cussó

New Crafts_Digital Revolution, un projecte de l'IED Barcelona i Artesania Catalunya, ha tornat a posar les últimes tecnologies en fabricació digital al servei de l'artesania gràcies al pensament del disseny. La col·laboració entre l'alumnat de l'escola i els mestres artesans ha resultat en la creació de diversos productes. Entre d’altres, sabates de pell amb soles intercanviables en impressió 3D, joieria inspirada en icones del disseny contemporani italià, esmoladors de ganivets amb mànecs intercanviables o un tauler d'escacs fabricat amb vidre bufat amb la iconografia tradicional de les catifes turques, entre d'altres.

Trinidad Contreras (ceràmica), Ferran Collado (vidre), Rosa Cortiella (ceràmica), Francesca Piñol (tèxtil), Florentine Kitchen Knifes (ganivets) i Patricia Cancelo (forja) han estat els mestres artesans que han col·laborat en aquesta ocasió amb els estudiants de tercer curs de Disseny de Producte durant vuit setmanes. A més, durant el desenvolupament dels projectes també han comptat amb la col·laboració i el suport tècnic de l'Ateneu de Fabricació Digital de Gràcia.

Dels tallers a les pantalles

La col·laboració entre l'IED Barcelona i Artesania Catalunya ha culminat durant la setmana de l'Artesania de Catalunya on, coincidint amb la IV Mostra Internacional d'Audiovisuals d'Artesania, l'IED va presentar el film col·laboratiu Change to live, dirigit pel docent Jordi Cussó. L'audiovisual, que es va poder visionar a Filmin a la tardor, reflecteix el procés que la humanitat ha tingut en relació amb les artesanies i com la tecnologia hi ha entrat per ocupar un rol estratègic. Les imatges combinen enregistraments dels mateixos estudiants als tallers dels artesans, el seu procés creatiu i el resultat final sota una mirada poètica i inspiradora.

Podria interessar-te