Data

14 June 2022

La guanyadora ha estat Elisa Serrano amb Crisálida, una col·lecció intimista que reflecteix l'evolució personal i creativa de l'estudiant.

Un total de 25 col·leccions de moda d’estudiants de l’IED Barcelona Centre Superior de Disseny s’han presentat en una desfilada col·lectiva dels recentment graduats del Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny de Moda i el BA (Hons) Fashion Design.

L’esdeveniment, que coincideix amb el 20 aniversari de l’IED a Barcelona, ha tingut lloc en l’excepcional Fundació Joan Miró Barcelona, institució cultural representativa de l’obra de l’artista català Joan Miró i dins del marc de la Barcelona Design Week.

Com cada edició, en acabar la desfilada s’ha atorgat el premi Franca Sozzani a la Millor Col·lecció de Moda, triat per un destacat jurat internacional. En aquesta ocasió, estava compost per: Marta Coca, directora de 080 Barcelona Fashion; Huma Humayun, Fashion Editor de Schön Magazine; Modesto Lomba, dissenyador de moda i president de l’Associació de Creadors de Moda d’Espanya; i el dissenyador de moda Ronald van der Kemp.

La guanyadora ha estat Elisa Serrano, de el Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny de Moda, amb Crisálida. Aquesta col·lecció intimista reflecteix l’evolució personal i creativa de l’estudiant, establint una comparació amb la metamorfosi de les papallones. Per a això, es val d’una paleta de colors vius, mescla de teixits com a tafetà, vellut o seda  i estampats amb il·lustracions de la seva pròpia creació. 

Així mateix, també s’han lliurat els premis a el Millor Fashion Film – Best Fashion Film, elegit per la directora de cinema Isabel Coixet, i a la Millor Fotografia – Best Shooting, lliurat pel reconegut fotògraf Manuel Outumuro. Com a novetat, enguany s’ha sumat el guardó a la Millor Il·lustració de Moda – Best Illustration, atorgat per Jordi Labanda.

Els guanyadors d'aquests premis han estat els següents:

  • Best Fashion Film (ex aequo) - Maria Solsona + Martina Biel
  • Best Shooting - Laia Saragossa
  • Best Illustration - Marc Sanz Peyey

Fashioners of the world 2022 celebra el final del viatge formatiu dels estudiants de moda amb variades propostes que comparteixen una visió fresca i innovadora del món de la moda. A través de l’ús de teixits, volums, estampats, últimes tecnologies i materials sostenibles, les col·leccions reflecteixen múltiples identitats d’una societat global, contemporània i d’avantguarda.

20 aniversari de l’IED a Barcelona

Amb aquesta desfilada, l’IED suma 17 edicions d’un esdeveniment que enguany, a més, coincideix amb el 20 aniversari de l’arribada de l’escola a Barcelona. Des de llavors, la seva voluntat ha estat guiar a les futures generacions de dissenyadors des d’una mirada crítica, compromesa i humanista i establint una estreta relació amb la societat catalana i el teixit empresarial de la ciutat. 

Per a aquesta doble celebració, el fotògraf Manuel Outumuro signa 20 fotografies d’una cuidada exposició que mostra el passat, present i futur de la moda, del propi projecte formatiu de el IED Barcelona i de les persones que ho han fet possible al llarg d’aquestes dues dècades. Les propostes triades per a la mostra projecten les ambicions, somnis i inquietuds que conformen la individualitat i l’univers creatiu de cada dissenyador.

El resultat és un impecable exercici visual que convida a la reflexió sobre el pas del temps, el poder de la moda com a reflex de l’evolució sociocultural, l’exaltació de la creativitat i la contribució de l’IED Barcelona a la cultura del disseny.

Amb la col·laboració de:

Podria interessar-te