Data

24 July 2021

La primera obra d'Antoni Gaudí és un entorn incomparable en el qual l’IED Barcelona troba un paral·lelisme entre l’arquitectura i les propostes dels acabats de graduar: experimentació i creativitat.

L’IED Barcelona Escola Superior de Disseny celebra la seva desfilada de fi de curs en format digital amb un total de 25 col·leccions i en un marc emblemàtic de la ciutat: la Casa Vicens. Els alumnes del Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny de Moda i del BA (Hons) in Fashion Design presenten les seves propostes de final de carrera demostrant, una vegada més, la seva capacitat d’adaptar-se als nous contextos.

Fashioners of the World 2021 s’emmarca en la icònica Casa Vicens, situada en el barri de Gràcia. Primera obra de l’arquitecte modernista Antoni Gaudí, és un entorn incomparable en el qual l’IED Barcelona troba un paral·lelisme entre l’arquitectura i les propostes dels acabats de graduar: experimentació i creativitat.

“No és de poca importància el fet de triar aquest lloc per a la nostra desfilada. Casa Vicens és el preludi de l’obra mundialment coneguda del famós arquitecte català. Aquí va bolcar tot el seu talent, les seves referències, el seu aprenentatge, la seva visió… com els nostres estudiants en les seves primeres col·leccions”, explica Alessandro Manetti, CEO de l’IED a Espanya.

Com en les últimes quatre edicions, l’esdeveniment ha acollit el lliurament dels premis Fashioners of the World. El guardó Franca Sozzani a la Millor Col·lecció ha estat atorgat per un jurat internacional integrat per Mickey Boardman, director editorial de Paper Magazine; Lynn Yaeger, editora de moda de Vogue.com; Stefan Siegel, fundador de Not Just a Label; i Elisa Pervinca Bellini, editora a Vogue Talents i editora de sostenibilitat a Vogue Itàlia.

“Hem tingut un jurat increïble que ha valorat la dedicació i esforç dels nostres alumnes. Hem viscut un any excepcional i, així i tot, els estudiants han treballat amb més entusiasme i passió que mai, experimentant amb nous volums, siluetes i manipulacions”, assenyala Pilar Pasamontes, directora científica de Moda de l’IED Barcelona. El resultat és un fashion film, gravat el passat 8 de juny a casa Vicens de la mà de l’estudi barceloní Barberà films, on s’han revelat els premis i que es podrà veure en el canal de YouTube de l’Escola Superior de Disseny des d’avui mateix.

*Foto de portada de Willy Vilacorta: Col·lecció Aitarekin afaltzen, d'Aitor Goikoetxea

Podria interessar-te