Moda y joyas más allá del diseño con participación del IED Barcelona

Data

08 November 2023

Els ponents han contribuït a la memòria de la figura d'Elsa Peretti i la relació artística amb Halston

El binomi moda i joies, a debat. El Teatre Akadèmia de Barcelona ha acollit el col·loqui “Peretti & Halston: Beyond Design”. Quatre convidats per la Nando and Elsa Peretti Foundation, entre els quals Pilar Pasamontes, directora científica de l'Àrea de Moda de l'IED Barcelona, han analitzat l'abast del llegat de la col·laboració artística entre la dissenyadora de joies Elsa Peretti i Halston, com l'icònic flascó de perfum en forma de llàgrima o l'històrica desfilada de moda “The Battle of Versailles”.

La vetllada, organitzada per la Nando and Elsa Peretti Foundation-Delegació a Catalunya el 10 d’octubre, ha començat amb la projecció del documental Halston (Frédéric Tcheng, 2019) per donar pas, tot seguit, a l’acte presentat per Guido Torlonia, director artístic del Teatre Akadèmia.

Juntament amb Passamontes, hi han intervingut Stefano Palumbo, membre del Consell de Direcció de la Nando and Elsa Peretti Foundation;  Lesley Frowick, neboda de Halston i directora de Halston Personal Archives i impulsora de la fundació sense ànim de lucre With Love Halston Scholarship Foundation, i Carlos Martorell, relacions públiques i periodista. Els ponents han contribuït a la memòria de la figura d'Elsa Peretti i la relació artística amb Halston.

Peretti va ser una dona pionera en l'art i la filantropía. Va estudiar a Roma, Milà i Suïssa i, abans del seu pas per Nova York, va arribar a Barcelona a finals dels anys seixanta. Amb una mirada fortament connectada amb la natura i els materials, va dissenyar la seva primera joia al local d'un orfebre del barri de Gràcia de la Ciutat Comtal. Reconeguda internacionalment per la seva aportació al disseny de joies, des del 1974 la seva col·lecció es ven en exclusiva a totes les botigues de la històrica firma americana Tiffany & Co.

 

Fotos: Bori Mo (@bori_mo)

 

 

Podria interessar-te