Data

29 March 2023

La dissenyadora Júlia Esqué; Ferran Collado, artesà de vidre, i Julián Sañudo, artesà de pell, han participat en el col·loqui moderat per Sebastian Alberdi, Program Leader de Product Design a l’IED

Davant d'una societat cada cop més cansada de l'estandardització dels productes fabricats en sèrie, i amb la irrupció de noves tecnologies i noves vies de comercialització que milloren la competitivitat dels tallers petits, la creació artesanal torna a posar-se en valor. Tot i això, malgrat que el món del disseny en reconeix la qualitat i exclusivitat, una part de la realitat d'aquest treball continua allunyada del gran públic.

Per fer més curt aquest distanciament i apropar la riquesa de la producció de lutiers, joiers, ceramistes, ferrers, teixidors i tota mena d'oficis artesans, a la població general, des de fa alguns anys, l'Escola d'Organització Industrial i Oficio y Arte (Organització dels Artesans d'Espanya), promouen els Dies Europeus de l'Artesania. Es tracta d'una setmana durant la qual es duen a terme activitats gratuïtes a 24 països en què es convida a participar artistes que vulguin mostrar les seves creacions i compartir els procediments de treball amb el públic.

Aquest any, la cita ha tingut lloc del 27 de març al 2 d'abril i l'IED Barcelona n’ha format par un cop més. Dimarts 28 de març s’ha celebrat la taula rodona “New crafts. Digital Revolution II”, a les instal·lacions de l'escola, amb la presència de la dissenyadora Júlia Esqué; Ferran Collado, artesà de vidre, i Julián Sañudo, artesà de pell. Moderarà el col·loqui Sebastian Alberdi, Program Leader de Product Design a l’IED.

Paral·lelament, s’ha presentat una petita exposició de projectes realitzats pels estudiants del centre superior de disseny en col·laboració amb diferents artesans i l'Ateneu de Fabricació de Gràcia.

Podria interessar-te