Prendas sostenibles del IED Barcelona inspiradas en la ropa utilitaria antigua en Rec.0

Data

13 November 2023

A partir dels uniformes de la mecànica de competició, la col·lecció investiga sobre la pèrdua d'identitat de les peces de roba fora del seu context original

Des de fa uns anys, la moda sostenible ha experimentat un auge entre els consumidors, cada cop més compromesos amb vestir segons criteris ètics i ecològics en contraposició amb el model lineal que imposa el fast fashion. Rec.0, el festival eclèctic de moda, cultura i gastronomia d'Igualada (Barcelona), recull aquestes inquietuds. Per això, aposta per dissenyadors, creatius i firmes amb valors amables amb el planeta a l’hora de configurar el seu extens programa d'activitats i oferta de retail innovadora i atractiva.

A la seva 25ª edició, celebrada del 8 a l'11 de novembre, l'esdeveniment ha ubicat a l'espai Rec Imperdible del Museu de la Pell una zona sobre moda i sostenibilitat. Allà, a banda de xerrades i tallers, s'hi han pogut veure dos looks de la col·lecció “What Remains” de Daniel Vidal Martínez, estudiant del Màster en Disseny de Moda de l'IED Barcelona.

La proposta s'inspira en la roba utilitària antiga, en concret, en els uniformes de la mecànica de competició, buscant reflexionar sobre la pèrdua d'identitat de les peces fora del context original. Recuperant sivelles i cinturons de cotxes, Vidal ha creat accessoris i algunes de les parts dels looks, que parteixen de teixits nobles, però amb un percentatge d'aprofitament. La col·lecció explora així la manera com els elements que hi complien una funció específica es poden transformar en un ornament.

Podria interessar-te