Tres alumni del IED Barcelona pisando fuerte en la 080 Barcelona Fashion

Data

30 October 2023

Les propostes traslladen a la moda inquietuds com l'angoixa existencial davant el deteriorament del medi ambient o les conseqüències de l'avenç imparable de la tecnologia

Del 24 al 27 d'octubre, el Recinte Modernista de Sant Pau ha estat l'escenari de la 32a edició de la 080 Barcelona Fashion. Entre els 24 dissenyadors del cartell, una vegada més, presència de l'IED Barcelona, aquesta vegada en la figura de tres alumni: Eñaut, Paolo Leduc i Javier Girón.

Girón ha estat el primer de presentar, Ho ha fet el dimarts 25 d'octubre amb una col·lecció càpsula a l'espai off ONE REAL WORLD, una experiència immersiva única que combinava videoinstal·lacions 3D, sistemes de so, esquemes de llums i estructures artístiques contemporànies. La seva proposta genderfluid i cyberpunk no podia anar més d'acord amb l'entorn: inspirada en l'alteració de la realitat, on les fronteres entre allò humà i allò digital es difuminen, ha proposat un moment de reflexió sobre el món que habitem i aquell en què anhelaríem existir.

El mateix dia també ha tingut lloc la desfilada de Paolo Leduc, que després del seu pas per la 080 la passada primavera ha repetit experiència amb una proposta que ha entusiasmat els mitjans, confirmant-lo com un dels talents locals que cal seguir. La seva col·lecció “Couture 2 Paolo Leduc Contraband Goods” ha continuat reforçant l'ADN de la seva marca: la barreja entre sastreria (com a pilar de la firma), artesania, graffiti i cultura rock i punk.

Finalment, divendres 27 d'octubre ha estat el torn d'Eñaut. El multipremiat dissenyador (la seva marca nascuda el 2018 acumula premis com el REC.0 al Millor Dissenyador i el premi a la Millor Col·lecció de Disseny Emergent de la 080 Barcelona Fashion) ha desfilat amb “Estertor”. Una col·lecció plena de personalitat que reflecteix la dificultat per respirar que provoca l'angoixa davant el futur apocalíptic a què el nostre actual estil de vida ens està abocant. Amb només dos colors, blau i negre, màscares transparents i amplis forats en americanes i jaquetes emulant el forat de la capa d'ozó, Eñaut ens recorda que aturar el deteriorament mediambiental encara és a les nostres mans.

Podria interessar-te