Data

26 April 2023

25 creatius amb marca pròpia presentaran les seves darreres col·leccions en aquesta cita imprescindible del circuit internacional de passarel·les

En sintonia amb la seva clara aposta pel talent emergent, la 080 Barcelona Fashion Week mostrarà tres col·leccions trencadores d'alumni de l'IED Barcelona els propers 2 al 5 de maig al recinte modernista de Sant Pau.

Es tracta de les últimes creacions de Lara Serrano, Paolo Leduc i Eñaut Barruetabeña, que desfilaran en aquesta passarel·la del circuit internacional on la innovació tecnològica, la moda circular i atemporal per a tots els cossos, l'slow fashion, la reflexió crítica del context actual i la producció local són protagonistes.

La alumnus del Màster en Disseny de Moda, destacada al passat Showroom Allianz EGO de la Mercedes-Benz Fashion Week de Madrid, ho farà el proper 2 de maig a les 17.30h amb la seva marca Laretta i “Acta est fabula”, col·lecció el punt de partida de la qual és l'obra "Mort i Vida", de Gustav Klimt. La jove dissenyadora ha reflexionat sobre què signifiquen per a ella els dos extrems de l'existència representant-los a través de peces amb grans contrastos quant a color, textures i volums, utilitzant sempre teixits sostenibles i producció local.

Per part seva, Paolo Leduc, graduat en Disseny de Moda i autor d'una col·lecció càpsula per a la desfilada de l'IED al Museu Guggenheim de Bilbao, mostrarà el 4 de maig a les 12.30h la col·lecció “Gambler Tailor”. Amb la sastreria com a pilar de la marca i punt de partida per a crear, Leduc distorsiona les siluetes humanes i les formes clàssiques amb desconstrucció de peces, l'ús d'estampació digital amb la tècnica del trompe l'oeil i manipulació de teixits. Als seus looks, hi veurem reflectits els orígens del dissenyador: d'una banda, unes arrels espanyoles en què es nodreix de l'essència més barroca i de l'excés; de l'altra, influències franceses on recull aquest costat més clàssic i el treball artesanal.

Finalment, el 5 de maig a les 19h serà el torn d'Eñaut, la marca d'Eñaut Barruetabeña. L’exalumne de Disseny de Moda i actual coordinador del Màster en Disseny de Moda Masculina de l'IED Barcelona hi serà amb “Vulturno”, la seva vuitena col·lecció. Amb una estètica minimalista i una visió sostenible, els looks pretenen crear consciència mediambiental davant del greu pronòstic d’augment de la temperatura del planeta.

Podria interessar-te