Título de Grado en Enseñanzas artísticas superiores de Diseño, Especialidad en Diseño de Moda | © Proyecto: On The Road. Estudiante: Mireia Garde

Idioma

Espanyol

Inici

September 2024

Freqüència

Full time

Format

Presencial

Durada

4 Anys

Crèdits

240 ECTS

Coordinació

Pilar Pasamontes

Anticipa't a les futures tendències estètiques i a les noves necessitats del mercat de la moda desenvolupant propostes personals i innovadores en una de les millors escoles del món.

El Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny, especialitat en Disseny de Moda et permetrà desenvolupar un estil estètic personal i innovador que destaqui en un sector de creixent complexitat.

Durant la formació adquiriràs les competències i habilitats per a crear col·leccions, organitzar esdeveniments de moda i adquirir coneixements de marketing i comunicació per a tenir èxit amb la teva pròpia marca.

A més, l’IED Barcelona posa a la teva disposició espectaculars tallers on experimentar amb eines i processos molt diferents. També podràs aprendre a utilitzar l’Hybrid Lab per a la impressió d'estampats digitals o la impressora 3D, així com realitzar sessions de fotos en el Medialab.

Existeixen 60 places disponibles per a estudiants de primer any de l'especialitat en Disseny de Moda. D'aquestes places, no hi ha assignat un número específic per itinerari o idioma.

Informació per a decidir-se

Un curs en una de les millors escoles de moda del món on aprendràs a realitzar els teus dissenys i potenciar el teu propi univers personal en un ambient multicultural i internacional.

La metodologia del curs és eminentment pràctica, a través de projectes experimentals i sota la supervisió de professionals del sector en actiu.

Està dividit en mòduls d'assignatures complementàries perquè puguis realitzar un projecte darrere l'altre, en lloc de diversos simultàniament. Es tracta d'un procés més efectiu que permet anar millorant tant el desenvolupament d'un concepte com el procés d'elaboració.

Amb aquest curs tindràs la capacitat d'anticipar respostes i solucions a les futures tendències estètiques. Per a aconseguir-ho, treballaràs amb diferents tècniques tradicionals i eines innovadores; la unió perfecta entre artesania i últimes tecnologies.

Si sents passió per la moda, inquietud per l'estètica i tens grans dosis de creativitat, aquest curs està pensat per a persones com tu.

Mitjançant la metodologia de l’IED Barcelona Moda, aprendràs a expressar la teva creativitat i realitzar les seves propostes amb total autonomia i professionalitat.

El respecte a la teva pròpia personalitat i estètica, així com el seguiment individual de la teva evolució són segells distintius d'aquest curs.

A més, estudiaràs de la mà d'un equip docent amb una dilatada experiència acadèmica i professional. Durant la formació rebràs una base teòrica i cultural que et permetrà desenvolupar la teva creativitat, autonomia, exigència, professionalitat i constància.

Aquests aspectes són imprescindibles per a tenir èxit com a professional de la moda i aconseguir dissenyar les teves pròpies col·leccions.

L’IED Barcelona Moda és una de les millors escoles de moda de tot el món, i la seva presència en nombroses classificacions internacionals l'avalen com a tal.

Programa d'estudis

Què aprendràs?

El primer any d'estudis està centrat en l'adquisició dels conceptes bàsics del disseny, la cultura i la metodologia de projecte. S'ensenya a l'alumnat a atrevir-se a crear i a comunicar.Primer Semestre

Fonaments del Disseny I

Tècniques de Representació

Comunicació de Projecte I

Introducció al Marketing

Ciència Aplicada al Disseny

Color i FormaSegon Semestre

Sociologia

Volum I

MÒDUL DE COL·LECCIÓ

Fonaments del Disseny II

Tècniques de Representació II

Comunicació de Projecte II

Dibuix Tècnic IAnual

Història de les Arts i del Disseny

Què aprendràs?

En el segon any es comença l'aprenentatge de les tècniques específiques de la moda: patronatge, modelatge, il·lustració, complements, història de la indumentària i altres àrees. Es combina sempre la formació de tècniques tradicionals i modernes, per a poder enfrontar-se a la indústria actual de manera completa i perquè l'alumnat pugui trobar aquelles que li facilitin desenvolupar la seva creativitat.Primer Semestre

Semiòtica

Processos de Producció

Història de la Moda I

MÒDUL ESTAMPACIÓ I

Materials i Tecnologia de la Moda I

Estampació 

MÒDUL DE PATRONATGE/MODELATGE I

Patronatge de Confecció I

ModelatgeSegon Semestre

Col·lecció Punt

Projecte Interdisciplinari

MÒDUL COL·LECCIÓ

Projecte Disseny de Moda I

Projecte Complements de Moda I

Tècniques de Representació de Moda I

Comunicació de Projecte de Moda I

Què aprendràs?

En el tercer any l'alumne s'especialitza en l'itinerari de Disseny de Moda i comença a estudiar les últimes tendències, tècniques avançades de modelaje i patronatge o il·lustració, i realitzar nombroses col·leccions, ja sigui masculines o femenines. Destaca un projecte de sostenibilitat i moda, a més de diversos treballs amb visió de futur quant a tècniques i teixits.Primer Semestre

Projecte d'Estilisme de Moda I 

MÒDUL COL·LECCIÓ HOME

Projecte Disseny de Moda II

Tècniques de Representació de Moda II

Patronatge Home i Confecció II

MÒDUL MODA SOSTENIBLE

Business Plan 

Sostenibilitat i ModaSegon Semestre

MÒDUL ESTAMPACIÓ DIGITAL

Últimes Tendències de Moda

Materials i Tecnologia de Moda II

Modelatge II

MÒDUL COL·LECCIÓ DONA

Projecte Disseny de Moda III

Comunicació de Projecte de Moda II

Patronatge Dona II

Què aprendràs?

Durant el quart any es realitzen pràctiques en una empresa i es duu a terme el projecte de final de carrera, que serveix com a carta de presentació al món professional. L'any culmina amb la desfilada dels dissenys elaborats en el projecte final.Primer Semestre

Portafoli Professional

Pràctiques Professionals

Workshops Multidisciplinaris

MÒDUL PRE-COL·LECCIÓ

Recerca i Comunicació de Moda

Patronatge i Confecció III

Modelatge IIISegon Semestre

Projecte Final

Equip Docent

Pilar Pasamontes

Coordinador del curs

Julia Weems

Director

Ana R. Tichy

Docent

Willy Villacorta

Docent

Arturo Martínez

Docent

Sebastián Ruelas

Docent

Sebastian Pons

Docent

Notícies