Data

21 December 2022 - 29 January 2023

Horari

10:00 - 18:00

On

Pl. de las Glorias Catalanas, 37 - 38, , Barcelona - Espanya

Mostra el mapa

Format

Presencial

Del 21 desembre del 2022 al de 29 gener del 2023, el Disseny Hub Barcelona acollirà l'exposició “Imaginar els possibles”, mostra que reuneix un conjunt d'alternatives possibles per a veure, comprendre i fer en el món, més enllà dels discursos de la catàstrofe imminent, en la qual participen tres projectes d'estudiants de l’IED Barcelona.

Comissariada per Laura Malinverni i Cristina Valero, l'exhibició sorgeix del desig de visibilitzar les potencialitats de l'art i del disseny com a maneres d'acostar-nos a les complexitats de nous paradigmes emergents i alterar els nostres hàbits de pensament.

Partint d'una mirada crítica amb el present, els projectes ofereixen recursos imaginatius, capaços de forçar-nos a pensar en possibilitats que encara no estan establertes i que no encaixen en l'habitual.

Els projectes de l’IED que podran veure's a l'exposició són:

Hemeroteca Digital”. Col·laboració entre ISEA 2022 i l'assignatura Designing For The Many (D4TM) de l'escola de Màster de l’IED Barcelona que mostra notícies esdevingudes en supòsits futurs. El seu objectiu és explorar situacions i especular sobre fets, observant a través d'ells la capacitat i repercussió del disseny en la construcció del nostre continu futur/present.

Plastilk”. Proposta dels estudiants Ana Sofía Rubio Peschard, Diseño de Interiores, i Bruno Pacini, Diseño de Moda, per a crear recipients de plàstic a partir d'aliments com la llet o el vinagre.

Ex·tĕrra”. Reutilització del residu agrícola de la planta de carxofa del Prat per desenvolupar un nou material bio, capaç de ser usat en diferents aplicacions, com el paper de carxofa. És un projecte de Carolina Galeazzi, alumni del Máster en Diseño Sostenible.

Jornades sobre ficció especulativa

L'exposició es vincula amb l'organització de les jornades “Imaginar mundos posibles: Potencialidades, límites y fricciones de la ficción especulativa en la investigación y la educación”, que tindran lloc el 19 i 20 de gener del 2023 al Disseny Hub Barcelona.

Aquest projecte sorgeix en el marc d'ISEA2022 com a iniciativa de l'associació CosiCosa amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

On ens pots trobar