Dos prototipos de alumni del IED Barcelona, en MICAM Milano Ibai Fletas Valentina Lago

Data

26 February 2024

Les propostes, dos models de les noves col·leccions primavera-estiu, han estat exposades a l'estand de Trencilo, fabricant espanyol de fils trenats i cordons

Del 18 al 21 de febrer, Ibai Fletas i Valentina Lago, que van estudiar el Postgrau en Disseny de Calçat a l'IED Barcelona, han presentat dos prototips de les seves tesis finals a la fira internacional dedicada a la indústria del calçat MICAM Milano de la mà de Trencilo.

Les propostes, dos models de les noves col·leccions primavera-estiu, han estat exposades a l'estand d'aquest fabricant espanyol de fils trenats i cordons.

Ibai Fletas entén el disseny com a funcional, ètic, durador i reconeixible. Aquesta filosofia s'ha plasmat a la col·lecció de calçat “Aurita”, formada per 15 models i 20 referències de color, inspirada en les formes de la natura que compleixen una funció perfecta, com ara la sèrie de Fibonacci o els fractals.

La col·lecció està enfocada al rendiment esportiu en exteriors, per a perfils multidisciplinaris i amb models cross-funcionals entre esports que comparteixen les mateixes característiques.

Per la seva banda, Valentina Lago, a partir de l'slow fashion, l'exploració d'ús i l'experimentació de materials, proposa una col·lecció centrada a resoldre el problema de la generació de residus a través de la circularitat dels productes aplicant aquesta experimentació mentre busca, alhora, un equilibri entre atemporal i tendència.

“Sempiterno” és una col·lecció càpsula de 15 models i 20 referències per a la tardor-hivern 23/24 que pren com a inspiració principal els anys 70 buscant transmetre diferents opcions de calçat sostenible amb tres línies de productes: Relibre, Redurable, Replastic.

 

Podria interessar-te