El IED Barcelona acerca la realidad virtual al sector nupcial Barcelona Bridal Fashion Week 2024

Data

22 April 2024

IED Virtual Space ha permès experimentar sis vestits de núvia digitalitzats de les alumni del Postgrau en Disseny de Vestits de Núvia i Cerimònia a través d'unes ulleres de realitat virtual

En sintonía amb l’edició més tecnològica de la Barcelona Bridal Fashion Week 2024 –enguany, per exemple, la seva imatge gràfica ha estat generada amb intel·ligència artificial– l’IED Barcelona ha introduït la realitat virtual al saló líder de la moda nupcial.

A través d'una experiència anomenada IED Virtual Space, el Centre Superior de Disseny ha situat al Village de la fira un set amb sis vestits de núvia digitalitzats accessibles gràcies a unes ulleres de realitat virtual de la marca PICO. La mostra ha estat complementada amb tres dissenys físics exhibits sobre maniquins.

D’aquesta manera, professionals i visitants han pogut conèixer –en un format híbrid– una selecció de les col·leccions finals de les alumni del Postgrau en Disseny de Vestits de Núvia i Cerimònia 2022/2023. Per la Barcelona Bridal Fashion Week, hi han passat, en aquesta edició celebrada del 17 al 21 d'abril al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, prop de 23.000 visitants, un 7% més que el 2023.

Aquest any, a més, l'IED ha format part del programa “¡Barcelona Goes Bridal!”, una innovadora proposta del saló realitzada en col·laboració amb La Fura dels Baus que ha estat activa a l'Avinguda Reina Maria Cristina al llarg dels cinc dies de durada de l’esdeveniment. En el cas de l'IED, han estat cinc els dissenys exhibits el diumenge 21 d'abril en aquesta instal·lació artística –un gran penjador rotatiu de 100 metres de longitud i de 2,5 d'alçada, que representa el cicle de la indústria de la moda nupcia– amb què la Bridal s'ha obert a la ciutat, sortint de la passarel·la i portant la moda als carrers de Barcelona.

Barcelona Bridal & Fashion Awards

Per part seva, Andrea Marchesi, director de l'IED Barcelona, ha format part del selecte jurat de la segona edició dels Barcelona Bridal & Fashion Awards, que s'han atorgat el 20 d'abril. Pnina Tornai, Sophie et Voilà, Mans, Jenny Packham, Yolancris i Vera Wang s'han aixecat amb alguns dels guardons més significatius.

A l'abril, núvies mil

Coincidint amb la Bridal, els dissenys de les alumni del Postgrau en Disseny de Vestits de Núvia i Cerimònia també han arribat a altres punts de la ciutat. A l'aparador de l'Hotel Majestic de Barcelona, per exemple, s'hi han exhibit tres looks de les estudiants de la darrera edició d'aquest programa. A més, el vestit guanyador de la Bridal Scholarship for Talent by Gratacós 2024, “Musa”, de Jone González, també ha pogut ser mostrat davant del públic. En aquest cas, ha estat a l'aparador de Gratacós, aquest cop amb teixit definitiu. 

L’Escola Floral de Catalunya ha col·laborat en el muntatge dels dos aparadors.

Podria interessar-te