Data

01 June 2023

D'aquí a uns anys, dur efectes de color als cabells com ara estampacions serà d’allò més habitual

Alexis Ferrer, hair stylist i creador d’una innovadora tècnica d'impressió de fotografies sobre cabell i un dels 10 millors perruquers del món, ha estat el líder d'opinió convidat del II Mastering your Brain, una programació de trobades acadèmiques de la comunitat de l’IED Barcelona amb figures referents del món del disseny.

La trobada, celebrada a l'Open Space de Point One el 31 de maig, ha permès descobrir les possibilitats de la perruqueria com a “art decoratiu” amb l'objectiu d'explicar històries i emocionar-nos.

Des dels brodats amb cabell natural fins als tocats fets amb impressió 3D, passant per la impressió fotogràfica sobre cabell en blanc i negre i la Impressió digital amb una gran paleta de color i una gran definició, Ferrer ha desgranat la seva impressionant trajectòria durant la trobada, desvetllant, a més, els seus reptes de futur. Aquests passen per “aconseguir la impressió sobre els cabells de manera que es puguin moure lliurement tornant a formar el disseny original sense haver d'estar estàtics com ara passa”.

I és que per a aquest membre dels “Wella Global Creative Artists” des del 2012, d'aquí a uns anys, dur efectes de color als cabells com ara estampacions serà d’allò més habitual. Les màquines d'impressió fotogràfica en forma de rodets que poden planxar imatges en vertical formaran part dels elements de les perruqueries i es podran crear imatges tridimensionals sbore cabells arrissats i controlar el color del tint amb una aplicació.

Ferrer actualment exhibeix diverses peces de la seva revolucionària obra creativa al Museu de les Arts Decoratives de París amb motiu de l'exposició “Des cheveux et des poils”.

 

Podria interessar-te