Título de Grado en Enseñanzas Artísticas Superiores de Diseño, especialidad en Diseño de Interiores. Barcelona. | © Proyecto: CEAG. Estudiante: Adrià Vilar.

Idioma

Espanyol

Inici

September 2024

Freqüència

Full time

Format

Presencial

Durada

4 Anys

Crèdits

240 ECTS

Coordinació

Ignasi Bonjoch

Preu

des de 12.900€

Concep, experimenta i crea els espais que imagines. A través d'aquests estudis descobriràs com materialitzar les teves idees i les del client en projectes que suposen emocionants reptes.

En aquest curs de quatre anys aprendràs des de zero a materialitzar un espais agradables i sostenibles mentre dones ales a la teva passió.

Et familiaritzaràs amb tots els detalls de la professió i la pràctica del disseny d'interiors: comprenent el paper de la llum, dels materials i de la sostenibilitat en una formació centrada en l'experiència de l'usuari.

Les pràctiques curriculars et garanteixen, a més, l'experiència necessària per a assimilar els nous coneixements, i et permeten comptar amb treballs reals per al teu currículum.

Existeixen 60 places disponibles per a estudiants de primer any de l'especialitat en Disseny d'Interiors. D'aquestes places, no hi ha assignat un número específic per itinerari o idioma.

Informació per a decidir-se

Entendràs el disseny d'interiors des d'una perspectiva holística i implementaràs els teus coneixements en múltiples espais: interiors, exteriors, efímers, permanents...

Com a professional del disseny d'interiors, aprendràs a observar les tendències i l'evolució dels estils, així com a comprendre i interpretar les exigències i expectatives de cada client.

Al llarg del curs, adquiriràs les capacitats, habilitats i eines necessàries per a expressar les teves idees amb un fonament sòlid de la cultura del disseny, en un camí d'aprenentatge progressiu.

L'aplicació pràctica dels coneixements està molt present al llarg del curs, amb pràctiques curriculars obligatòries en empreses reals entre el tercer i quart any.

Aquest curs està especialment dissenyat per a aquelles persones amb un fort interès en la creació d'hàbitats confortables i sostenibles, que millorin la interacció de l'usuari amb els espais on habita, treballa o es recrea.

També per a aquells estudiants amb inquietuds que giren al voltant de propostes relacionades amb la llum, la comoditat i el benestar de les persones.

El dissenyador d'interiors és el nexe d'unió entre els desitjos de l'usuari i la creació d'un espai agradable que els satisfaci, permetent-li gaudir amb un màxim nivell de confort i benestar.

A l’IED entendràs el disseny d'interiors des d'una perspectiva holística, abastant tots els elements de l'espai com la llum, els materials, el concepte de confort, la sostenibilitat i la consciència mediambiental.

Com a valor únic, en el teu pla d'estudis trobaràs assignatures per a dissenyar espais molt diversos, augmentant significativament les àrees on podràs exercir-te una vegada finalitzada la teva formació. 

Compartiràs assignatures amb alumnes d'altres especialitats, com ara Disseny de Transport, per a dissenyar interiors de vaixells, avions, tramvies, etc. Altres exemples són les assignatures de Projecte Efímer o Materials Urbans, aquesta última compartida amb els alumnes de Disseny de Producte.

Les pràctiques curriculars et garanteixen acabar la carrera amb l'experiència professional necessària.

Programa d'estudis

Què aprendràs?

Durant el primer any aprendràs a crear i comunicar de manera efectiva, en una formació centrada en els conceptes bàsics del disseny d'interiors, la cultura i la metodologia de projecte.Primer semestre

Fonaments del Disseny I

Tècniques de Representació I

Comunicació de Projecte I

Introducció al Marketing

Ciència Aplicada al Disseny

Color i FormaSegon semestre

Fonaments del Disseny II

Tècniques de Representació II

Comunicació de Projecte II

Dibuix Tècnic I

Sociologia

Volum I

Anual: Història de les Arts i del Disseny

Què aprendràs?

Al llarg del segon any desenvoluparàs la teva creativitat de manera individual, aprofundiràs en la cultura del projecte i en les eines de l'especialitat: plans constructius, instal·lacions, plans maquetes, fotografia, Autocad, Rhino, comunicació mitjançant els programes Illustrator i Photoshop i comunicació oral.Primer semestre

Taller Multidisciplinari

Tecnologia de Disseny d'Interiors I

Tècniques de Representació de Disseny d'Interiors I

Dibuix Tècnic de Disseny d'Interiors I

Història del Disseny d'Interiors

Volum Disseny d'Interiors I

Projecte HabitatgeSegon semestre

Projecte Interdisciplinari

Informàtica de Disseny d'Interiors

Semiòtica

Projecte de Desenvolupament Personal

Informàtica de Disseny d'Interiors II

Projecte Espai de Treball

Comunicació de Projecte de Disseny d'Interiors

Què aprendràs?

En el tercer any, començarà la teva experiència amb empreses, projectes tècnics i complets i projectes tècnics constructius, instal·lacions, luminotècnia, VRED, gestió d'obra i costos. Treballaràs en equips transversals amb alumnes d'altres formacions, també estudiaràs nous materials amb un enfocament posat en la sostenibilitat.Primer Semestre

Tecnologia Disseny d'Interiors II

Projecte Il·luminació

Projecte Ergonomia - Mobiliari

Projecte Tècnic d'Interiors

Gestió d'Obra

Projecte Rehabilitació d'Habitatge

Taller de Dibuix Informàtic ISegon semestre

Taller Multidisciplinari II

Comunicació de Projecte de Disseny d'Interiors II

Tendències

Projecte Materials Urbans

 

Projecte Espai Comercial

Taller de Disseny d'Interiors I

Què aprendràs?

Durant el quart any es fan pràctiques obligatòries en una empresa i es tria el perfil professional. Duràs a terme el projecte final de carrera amb empreses reals, amb la col·laboració de les quals podràs realitzar models i tests. Els casos d'èxit arriben a ser produïts i llançats al mercat.Primer semestre

Pràctiques Professionals

Projecte Design Management

Projecte d'Interiors de Transport

Projecte Efímer

Comunicació de Projecte de Disseny Interiors III

Taller Disseny d'Interiors II

Taller Multidisciplinari IIISegon semestre

Projecte Final de Curs

Equip Docent

Raffaella Perrone

Director

Ignasi Bonjoch

Coordinador del curs

Laura Choya

Docent

Paula Curras

Docent

Ignasi Pérez

Docent

Notícies