Idioma

Espanyol

Inici

September 2024

Freqüència

Part-time

Format

Presencial

Durada

4 Anys

Crèdits

240 ECTS

Coordinació

Pilar Pasamontes

El disseny de complements barreja la inspiració amb el saber fer, permetent als estudiants explorar al màxim la seva individualitat, realitzant accessoris atractius que projectin la seva essència i segell com a dissenyadors.

A partir d'un profund coneixement i anàlisi de les tendències, estils i codis estètics de passat, present i futur, seràs capaç d'anticipar i donar resposta a les futures tendències i necessitats del mercat de la moda, una indústria tan canviant i complexa com apassionant. Adquiriràs la base teòrica i cultural necessària per a despuntar internacionalment en un mercat a la recerca de creadors amb personalitat.

Realitzaràs un projecte darrere l'altre, a fi de millorar el desenvolupament del concepte i el procés d'elaboració. També descobriràs com combinar tècniques tradicionals i eines innovadores, artesania i tecnologia capdavantera.

Existeixen 60 places disponibles per a estudiants de primer any de l'especialitat en Disseny de Moda. D'aquestes places, no hi ha assignat un número específic per itinerari o idioma.

Informació per a decidir-se

Combinaràs una base teòrica i cultural amb l’execució de projectes des del primer dia. Tot això en un entorn educatiu multicultural i a Barcelona, autèntic hub creatiu.

El curs es divideix en mòduls de diverses assignatures complementàries, de manera que puguis concentrar-te en un projecte darrere l'altre, en lloc de diversos alhora. Aquest procés et permetrà anar millorant el desenvolupament del concepte i els processos d'elaboració.

Amb aquesta formació seràs capaç d'anticipar-te a les tendències estètiques i a les noves necessitats de la indústria, barrejant tècniques tradicionals i innovadores.

El programa està basat principalment en una metodologia pràctica, a través de projectes experimentals. Per a això, disposaràs de tallers on experimentar amb eines i processos molt diferents. També podràs utilitzar l’Hybrid Lab per a la impressió d'estampats digitals o la impressora 3D, així com realitzar sessions de fotos en el Medialab.

Aquest curs t'agradarà especialment si sents una profunda inquietud pel món de la moda, l'estètica i la creativitat.

Aprendràs a dissenyar peces i col·leccions de marroquineria, calçat, joieria, barrets i accessoris tèxtils.

La formació et permetrà materialitzar les teves idees, creant dissenys que aconsegueixin un equilibri entre funcionalitat, bellesa i personalitat.

El respecte a la teva pròpia personalitat i estètica úniques estarà sempre present al llarg del curs, així com el seguiment individual del teu desenvolupament acadèmic.

El nostre principal objectiu és que siguis capaç de crear un estil que et caracteritzi i et permeti despuntar internacionalment en un sector cada dia més complex, vivint així al màxim el teu talent i creativitat.

D'altra banda, treballaràs amb un equip de docents amb àmplia experiència professional i acadèmica; això ens posiciona com una de les millors escoles de disseny del món, molt ben valorada per les empreses del sector.

L'enfocament pràctic de l’IED, també et permetrà interioritzar millor els coneixements, i guanyar confiança de cara a la teva entrada en el món laboral.

Programa d'estudis

Què aprendràs?

Durant el primer any descobriràs els conceptes bàsics del disseny, la cultura i la metodologia de projecte, aprendràs com atrevir-te a crear i a comunicar amb èxit gràcies a professionals del més alt nivell.Primer Semestre

Fonaments del Disseny I

Tècniques de Representació

Comunicació de Projecte I

Introducció al Màrqueting

Ciència Aplicada al Disseny

Color i FormaSegon Semestre

Sociologia

Volum I

MÒDUL DE  COL·LECCIÓ

Fonaments del Disseny II

Tècniques de Representació II

Comunicació de Projecte II

Dibuix Tècnic IAnual

Història de les Arts i del Disseny

Què aprendràs?

Durant el primer any descobriràs els conceptes bàsics del disseny, la cultura i la metodologia de projecte, aprendràs com atrevir-te a crear i a comunicar amb èxit gràcies a professionals del més alt nivell.Primer Semestre

Semiòtica

Processos de Producció

Història de la Moda I

 

MÒDUL ESTAMPACIÓ I

Materials i Tecnologia de Moda I

Estampació

 

MÒDUL PATRONATGE / MODELATGE I

Patronatge de Confecció I

ModelatgeSegon Semestre

Col·lecció Punt

Projecte Interdisciplinari

 

 

MÒDUL COL·LECCIÓ

Projecte Disseny de Moda I

Projecte Complements de Moda I

Tècniques de Representació de Moda I

Comunicació de Projecte de Moda I

Què aprendràs?

En el tercer any, t'especialitzaràs en l'itinerari d'Accessoris de Moda, aprofundint en totes les tècniques i detalls dels complements, i realitzant projectes on combinaràs la teva estètica amb les tendències actuals. Duràs a terme projectes sostenibles i amb visió de futur.Primer semestre

Projecte d’Estilisme de Moda I 

 

MÒDUL ACCESSORIS I

 

Tecnologia dels Complements I

Història dels Complements

Projecte Complements de Moda II

 

MÒDUL MODA SOSTENIBLE

Business Plan

Sostenibilitat i ModaSegon semestre

MÒDUL ACCESSORIS II

Últimes Tendències

Tècniques de Representació Complements I

Taller Marroquineria I

 

MÒDUL ACCESSORIS III

Tecnologia dels Complements II

Història dels Complements

Projecte Complements de Moda II

Què aprendràs?

Durant el quart any realitzaràs pràctiques en una empresa real, i culminaràs el teu aprenentatge amb el projecte final de carrera. Això et servirà com a carta de presentació per a obrir-te camí en el món professional.Primer semestre

Portafoli Professional

Pràctiques Professionals

Workshops Multidisciplinàris

Recerca i Comunicació de Moda

 

MÒDUL ACCESSORIS IV

Tecnologia de Complements II

Taller Marroquineria IISegon semestre

Projecte Final

Equip Docent

Pilar Pasamontes

Coordinador del curs

Julia Weems

Director

Estefanía García

Docent

Notícies