3 diseños de alumni del IED Barcelona, en el talent de 3Cat ‘Epic Nails’

Data

02 February 2024

Sofia Coll, finalista del Benidorm Fest que va saltar a la fama com a concursant d'Eufòria (TV3), llueix els looks creatius de les tesis finals de Maria Cohen, Nicole Ureña i Tània Salse en aquest programa on la moda i les tendències ocupen un espai predominant

Epic Nails, el nou programa de la plataforma de continguts digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, 3Cat, un talent on vuit manicuristes lluiten per convertir-se en el millor nail artist, ha escollit dissenys d'alumni de l'IED Barcelona per al vestuari de la seva presentadora, Sofia Coll.

Es tracta de tres looks de les tesis finals amb què Maria Cohen, Nicole Ureña i Tània Salse es van graduar, respectivament, en Disseny de Moda el 2023.

L'outfit creat per Maria Cohen, una camisa i uns pantalons de la seva col·lecció per a dona “Había una vez”, és una proposta colorista que evoca l'absència de records de la seva infància mitjançant forats de diferents mides a les peces. La dissenyadora presenta jocs de volum i estructures en aquest look que ens vol traslladar el moviment i la fluïdesa dels parcs infantils amb una paleta de colors on predominen el blau celeste -i els seus matisos- i el negre.

Pel que fa al look dissenyat per Nicole Ureña, forma part de la seva col·lecció tardor-hivern “Senescent”, que tracta l'envelliment del cos de la dona i la seva deformació amb el pas del temps. Amb una estètica entre rave i goth, utilitza la pell (napa) en diferents tons i acabats de negre i blau com a principal recurs, a més de cotilleria, barreja de teixits (com ara gavardines i sargues de cotó) entre volums exagerats i superposició de capes.

Finalment, la proposta de Tania Salse prové de la seva col·lecció “Stuff we don't need”, que posa el focus en el consum excessiu i constant de la nostra societat, on la quantitat de peces de roba que posseïm prima per sobre de la seva qualitat. Per contrarestar aquesta tendència, la dissenyadora crea uns looks en tons crus a partir de processos d'upcycling que juguen amb la superposició de teixits domèstics –com ara llençols de cotó i lli, o cortines- amb elements de roba interior de segona mà –portalligacames i sostenidors-.

Sofia Coll, finalista del Benidorm Fest que va saltar a la fama com a concursant de la segona edició d'Eufòria (TV3), llueix els looks en aquest format digital innovador i amb una estètica actual on la moda i les tendències ocupen un espai predominant.

Podria interessar-te