“UP NOODLE”, de Camila Kotliarsky, y “Flowing”, de Maria Mei Bellsolá, del IED Barcelona, nominadas a los Green Product Awards 2024

Data

21 December 2023

La votació pública per triar els guanyadors finalitzarà el 14 de gener

“UP NOODLE”, un nou concepte d'envàs de “noodles in a cup” que permet reduir la petjada de carboni en el transport, i “Flowing”, un servei de “bottle sharing” per minimitzar la generació de residus plàstics en el sector del turisme, són dos dels 275 productes i conceptes ecològics nominats en l'onzena edició dels premis Green Product Award.

Dissenyat per Camila Kotliarksy, estudiant de 4t de Graphic Design de l'IED Barcelona, “UP NOODLE” està inspirat en la cultura moderna de l'Àsia Oriental i presenta una connexió important amb les arts visuals i el públic jove i creatiu. Es tracta d’un envàs que aplica el mètode d'origami de Kresling per permetre’n un apilament més fàcil i mantenir així una massa reduïda en ser transportat. Quan es compra, s'expandeix per ser consumit posteriorment; a més, és totalment compostable.

Per la seva banda, Flowing, de Maria Mei Bellsolá, que va cursar el Màster en Disseny Sostenible i Impacte Social, proposa sustituir les ampolles d’aigua de plàstic d’un sol ús que fan servir els turistes per d’altres de reutilitzables i retornables. El projecte inclou una xarxa de punts de distribució i refill per tota la ciutat que es poden consultar gràcies a un aplicació mòbil.

Ambdós treballs han estat seleccionats entre 1.500 candidatures de 54 països per un jurat internacional i opten al premi de la secció Green Concept Award. La votació pública per triar els guanyadors finalitzarà el 14 de gener i la cerimònia de lliurament dels premis tindrà lloc a l'abril. Els dissenyadors joves que aconsegueixin el guardó es beneficiaran d'un suport especial a través d'IKEA Stiftung, amb tallers, tutories i contactes industrials, organitzat pel Green Future Club.

Aquest és l’enllaç per votar per “UP NOODLES”; I aquest, per “Flowing”.

Els premis internacionals Green Product Awards honren conceptes de disseny visionaris per a productes, serveis i materials sostenibles basant-se en la seva originalitat, possibilitat d'implementació, procés d'elaboració de la proposta i impacte positiu en la societat. El disseny, la innovació i la sostenibilitat són, així mateix, altres criteris que es tenen en compte a l'hora de seleccionar les propostes.

Podria interessar-te