Idioma

Anglès

Inici

September 2024

Freqüència

Full time

Format

Presencial

Durada

4 Anys

Crèdits

240 ECTS

Un viatge formatiu on canalitzar la teva creativitat en la concepció i desenvolupament de comunicacions visuals originals i carregades de significat.

Aquest curs, impartit en anglès, et prepara per a idear, programar i crear històries visuals d'impacte per a gran varietat de formats. L'aprenentatge emfatitza l'experimentació i el desenvolupament d'un estil propi, que projectaràs en projectes online i offline al llarg dels teus anys d'estudi.
 
Abordaràs tots els passos del procés creatiu, des de la recerca i la interpretació fins a la producció de propostes sorprenents i que reflecteixin la teva versatilitat, compromís en valors i mirada crítica. Per a això, aprendràs a treballar amb text, color, imatges, símbols i il·lustracions per a transmetre missatges en paper, suport digital, internet, audiovisuals, etc.

Existeixen 60 places disponibles per a estudiants de primer any de l'especialitat en Disseny Gràfic. D'aquestes places, no hi ha assignat un número específic per itinerari o idioma.

Informació per a decidir-se

Un curs on rebràs un coneixement integral del món del disseny gràfic amb èmfasi en el seu impacte social i sota la guia d'un equip docent de professionals en actiu.

El programa promou la interdisciplinarietat entre les àrees de Visual Communication, Design, Moda i Management and Design Strategies a través de workshops i projectes comuns.
 
Amb cada matèria aniràs creant el teu estil personal com a professional del disseny gràfic, que podràs plasmar en els diferents projectes dels quals formis part.
 
El pla d'estudis et proposarà reptes d'aprenentatge que augmenten de dificultat al llarg dels quatre anys, culminant amb el projecte final d'estudis per a empreses reals.
 
Al final del teu recorregut formatiu, podràs realitzar totes les peces d'una campanya de comunicació visual: pòster, banderola, merchandising, una revista i, fins i tot, el packaging de qualsevol producte, sense oblidar les plataformes digitals.

Aquest programa està pensat per a persones curioses, que es facin preguntes i vulguin impactar positivament en la societat utilitzant el disseny gràfic com a eina.
 
Gaudiràs d'aquests estudis si el teu és un perfil creatiu que vol acostar-se a aquesta professió des d'una mirada crítica, original i contemporània, que desitgi deixar la seva empremta en el desenvolupament de varietat de propostes i formats.

Actualment, el disseny gràfic és una de les professions més destacades en una ciutat tan creativa com Barcelona. A més, et formaràs en una escola de referència en aquest camp, on gaudiràs d'un ambient internacional i multidisciplinari i entraràs en contacte amb empreses destacades del sector.
 
El programa ofereix una visió holística del complex món del disseny gràfic: al llarg dels quatre cursos, t'enfrontaràs a totes les àrees de la comunicació visual en les quals pots aplicar la gràfica i aprendràs com fer-ho per a adaptar-te a les demandes actuals i futures d'un sector en constant evolució.

Programa d'estudis

Què aprendràs?

El primer any d'estudis està centrat en l'adquisició dels conceptes bàsics del disseny, la cultura i la metodologia de projecte. Aprendràs a atrevir-te, a crear i a comunicar.Primer semestre

Projecte Foundation i 
Tècniques de Representació I 
Projecte Comunicació I
Introducció al Marketing
Ciència Aplicada al Disseny 
Color i FormaSegon semestre

Projecte Foundation II
Tècniques de Representació II
Projecte Comunicació II
Dibuix Tècnic I
Sociologia
VolumAnual

Història de les Arts i el Disseny

Què aprendràs?

En el segon any estudiaràs les eines tecnològiques i projectuals necessàries per a comunicar un missatge visual simple i eficaç. Coneixeràs la importància d'elements com la tipografia en un context editorial, el llenguatge narratiu en peces audiovisuals i la gràfica en moviment.Primer semestre

Informàtica Disseny Gràfic I
Tècniques d'Animació en Disseny Gràfic
Taller de Disseny Gràfic I
Història del Disseny Gràfic
Semiòtica
Tècniques Gràfiques en Disseny Gràfic
Disseny Gràfic Fotografia I
Tipografia ISegon semestre

Disseny Gràfic Audiovisual
Comunicació Digital I
Disseny Gràfic I
Informàtica Disseny Gràfic II
Tipografia II
Comunicació Digital II
Projecte Interdisciplinari

Què aprendràs?

En el tercer any tindràs experiències amb empreses i desenvoluparàs projectes més tècnics i complexos amb prototips i costos reals. Duràs a terme dissenys d'identitat corporativa, de packaging, senyalística i cartells.Primer semestre

Gestió i Estratègia de Disseny Gràfic
Taller II
Projecte d'Identitat Corporativa
Tècniques d'Edició
Projecte Comunicació III
Projecte ISegon semestre

CREATIVITAT
Cal·ligrafia, Serigrafia i Gravat Wsp
Projecte Editorial i Comunicació Interactiva
Comunicació Contemporània
Projecte de Packaging
Taller Multidisciplinari I

Què aprendràs?

Durant el quart any realitzaràs pràctiques obligatòries en una empresa i triaràs l'especialització professional. Finalment realitzaràs el Projecte de Final d'Estudis amb empreses reals.Primer semestre

Motion Graphics 
Taller III 
Eco-design 
Projecte II
Comunicació Digital III
Pràctiques Professionals
Taller Multidisciplinari IISegon semestre

Projecte Final

Equip Docent

Patricia Vallés

Docent

Elio Salichs

Docent

Ignasi Paré

Docent

Joao Antunes

Docent

Xano Armenter

Docent

Anna Sodupe

Docent

Borja Martínez

Docent

Notícies