Data

14 June 2023

José Castro, creador de moda gallec i un dels nostres dissenyadors amb més projecció internacional -va ser, juntament amb Paco Rabanne i Balenciaga, un dels tres únics espanyols membres de la Federació Francesa d'Alta Costura-, ha mort aquest dilluns a l'edat de 52 anys.

Col·laborador de l'IED Barcelona, va treballar per a marques com Alexander McQueen, Miró Jeans o Desigual, però va ser amb la seva marca homònima amb la qual va vestir celebritats com Sarah Jessica Parker, Lady Gaga o Paz Vega.

Durant la seva trajectòria, Castro va rebre el reconeixement al seu talent amb nombrosos guardons, com el Royal College of Art Society Prize per Innovation, Creativity and Presentation, el Novel designer prize de Marie Claire o el premi L'Oréal a la millor col·lecció a la 50a edició de Cibeles Madrid Fashion Week.

La comunitat de l'IED lamenta profundament la seva pèrdua, ocorreguda hores abans de la desfilada anual Fashioners of the World. En record i agraïment al seu excel·lent treball i aportació al món de la moda, tot l'equip de l'IED ha volgut dedicar aquesta darrera edició del fashion show a la seva memòria.

Descansa en pau, amic.

 

Podria interessar-te