Estudiantes del IED diseñan una acción participativa con motivo del Salón Náutico Internacional de Barcelona

Data

16 October 2023

Totes les línies juntes han emfatitzat el treball en equip en un ambient internacional

De l’11 al 15 d'octubre, els estudiants de l’àrea d'Arts Visuals de l’IED Barcelona han dissenyat una acció participativa per apropar el mar i la Copa Amèrica a la ciutadania, visitants i participants del 61 Saló Nàutic Internacional de Barcelona.

Es tracta d'”Art Container”, una instal·lació artística que simula un llenç ubicada a l'espai Àgora-Port de Port de Barcelona i sobre la qual prop de 150 persones han dissenyat el seu propi viatge en vaixell.

“S'ha convidat els participants a ser la seva pròpia embarcació i pintar una línia de color (cada dia, una tonalitat diferent) en representació de la seva trajectòria, com una picada d'ullet a les gràfiques de les competicions de vela. A més, també se'ls ha demanat que, en pintar, intentessin que el vaixell surés el més alt possible, representant així l'esforç físic de mantenir la vela, per això les línies més baixes corresponen als dissenys dels nens i nenes que també han pres parte en l'acció”, ha explicat Mery Glez, directora de l'Àrea d'Arts Visuals de l'IED Barcelona.

Després de dissenyar el viatge, els participants han posat nom al seu vaixell.

"Ha estat, sens dubte, un projecte de treball en equip amb el propòsit de connectar els ciutadans de Barcelona amb el mar i una excel·lent oportunitat per mostrar com el disseny en la seva vessant artística permet desenvolupar estratègies de comunicació", ha destacat Andrea Marchesi, director de l'IED Barcelona, durant la presentació del resultat final.

“Art Container” s'ha realitzat en col·laboració amb Azkonobel, Port de Barcelona i Fundació Capital Nàutica.

Podria interessar-te