II Sketching Marathon Automotive Design Transportation IED Barcelona

Data

16 April 2024

Els estudiants han fet esbossos en viu de quatre models físics de vehicles de motor

Tres hores de sketching en viu per explorar i perfeccionar la tècnica de visualitzar i plasmar sobre el paper esbossos dinàmics en l'àmbit de l'automotive design. És el que han viscut els estudiants de diversos cursos de Disseny de Transport de l'IED Barcelona que han pres part a la segona edició de l'Sketching Marathon el 15 d'abril a l'Open Space de Point One.

L'esdeveniment, que ha inclòs quatre reptes de sketching de models de vehicles de motor, ha estat dirigit per Jesús Iglesias, program leader de Transportation Design de l'IED Barcelona. A més, ha comptat amb la presència en qualitat de convidat d'Alessandro Riga, Senior Interior Designer for PEUGEOT AUTOMOBILES, que en finalitzar la competició ha compartit la seva experiència en una conversa oberta amb l'alumnat.

L'Sketching Marathon ha estat també l'escenari on els estudiants han pogut provar en directe els prototips que van dissenyar els i les alumnes de 2n any de Transportation Design durant el projecte “Playing with Scalextric”. Prenent com a referència vehicles icònics del passat, van dissenyar l'exterior de diversos cotxes millorant-ne i modernitzant-ne aspectes estètics en coherència amb el line up de la marca.

La segona edició de l'Sketching Marathon s’ha tancat després del lliurament dels reconeixements als millors esbossos en tres categories: Estil, Creativitat i Productivitat (quantitat i velocitat). Els guanyadors han estat Mateo Daniel Bigalli Melaragno, Gianfranco Piero Alvigni i Patricio Alejandro Montoya Angulo, respectivament. Com a premi, tots tres viatjaran al Saló de l'Automòbil de Ginebra el 2025.

El jurat, a més, ha concedit una menció especial a l'estudiant de 4t de Product Design Roig Vilaró.

 

Podria interessar-te