Data

11 June 2024

La desfilada ha coronat fins a cinc guanyadors i ha atorgat, a més, tres mencions especials

Celebrat el 10 de juny a la sala La Paloma, Fashioners of the World ha confirmat, una vegada més, l'indiscutible lideratge de l'IED Barcelona en la formació en disseny de moda. En la que ha estat la seva vintena edició, el Final Fashion Show, on 25 estudiants d'últim any del Títol de Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny de Moda i el BA (Hons) in Fashion Design han presentat les seves col·leccions finals, ha conquerit els assistents: públic, professionals de la indústria de la moda, així com premsa especialitzada.

Com a cada edició, un jurat internacional ha valorat els looks per atorgar —en finalitzar la desfilada— els tradicionals guardons. Els experts han destacat aquest any l'alt nivell creatiu i l'execució tècnica impecable de les col·leccions exhibides, fruit de l'exigent i exhaustiu cicle de formació en disseny de moda a l'escola.

Aquest any, a més de la directora de cinema Isabel Coixet, el fotògraf Manuel Outumuro i l'il·lustrador Jordi Labanda —encarregats de fallar, respectivament, els premis al Millor Fashion Film, al Millor Shooting i a la Millor Il·lustració de Moda—, han completat el panell d'experts el director de Disseny de Tous, Israel Roca; el dissenyador de moda i alumnus de l'IED Barcelona, ​​Aitor Goikoetxea; l'editora de Talent i Sostenibilitat de Vogue Italia, Elisa Pervinca i Elisabeta Tudor, cofundadora i editora en cap de Nylon France. Roca, Goikoetxa, Pervinca i Tudor han lliurat el Premi Franca Sozzani a la Millor Col·lecció de Moda.

Per la seva banda, Riccardo Balbo, director acadèmic del Grup IED; Ari Rovira, docent de l'IED i experta en sostenibilitat i negocis; Marina Verges, dissenyadora de moda inclusiva i periodista especialitzada en moda, i Alba Garcia, alumnus de l'IED Barcelona i fundadora de BCome, han decidit el nom de la col·lecció guanyadora del cinquè i nou guardó: l'IEDxCommons Impact Award. Un premi dirigit a la col·lecció amb més impacte en termes de sostenibilitat, bon ús de la tecnologia, valor patrimonial, inclusió, proximitat i domini artesanal.

La desfilada ha coronat fins a cinc guanyadors i ha atorgat, a més, tres mencions especials:

  • Premi Franca Sozzani a la Millor Col·lecció de Moda

Guanyador: Dani Barris amb “Jugar a ser dolent no està tan malament”

Col·lecció per a home inspirada en l'imaginari del “nen bo” educat a complaure altri, amb una paleta de colors en tons blancs, negres, grisos i blau denim.

L'opinió del jurat: “Una col·lecció amb molta ànima, amb un treball manual i tradicional excel·lent alhora que una execució plena d'experimentació i amb acabats innovadors”. Aitor Goikoetxea

  • Premi Isabel Coixet al Millor Fashion Film

Guanyadora: Marta de Múrcia amb “La Azohía, un lugar donde ser”, dins del projecte “Queen Fina: La idealización del recuerdo y la nostalgia de lo no vivido”

Un fashion film ple de nostàlgia que ens trasllada als estius de la infància al poble dels avis.

L'opinió del jurat: “És un Wes Anderson a l'andalusa on la protagonista m'ha arribat al cor. Un fashion film molt ben realitzat, poètic i divertit”. Isabel Coixet

Veure el fashion film al canal de Youtube de l'IED Barcelona: @iedbcnmedia

Menció especial per Marian Descayrac (veure IEDXCommons Impact Award)

  • Premi Manuel Outumuro al Millor Shooting

Guanyador: Dani Barris

L'opinió del jurat: “Una sessió esplèndida, plena d'imatges molt evocadores i amb una certa poesia no exempta d'un romanticisme fosc”. Manuel Outumuro

  • Premi Jordi Labanda a la Millor Il·lustració de Moda

Guanyadors: ex aequo Nio Roca i Mathis Morand

Nio Roca amb “X EN UNA CRUZ”

Col·lecció de moda genderless inclusiva i atemporal que fusiona estils retrofuturistes i rústics, emprant teixits que van des dels més naturals i tradicionals als més tècnics i nous.

Per a aquesta col·lecció, Nio Roca ha treballat amb IA.

L'opinió del jurat: “Una proposta amb una potent càrrega poètica i onírica, que sorprèn per la gamma cromàtica i la riquesa narrativa”. Jordi Labanda

Mathis Morand amb “Us and Them”

Col·lecció de slow fashion produïda de manera completament manual, on els prototips estan dissenyats per adaptar-se a diferents cossos i gèneres.

Per a aquesta col·lecció, Mathis Morand ha treballat amb IA.

L'opinió del jurat: “Apropa la il·lustració de moda a un nivell cinematogràfic amb un llenguatge extraordinàriament madur per a un estudiant. Un gran exemple de tecnologia aplicada al servei de l'emoció.” Jordi Labanda

  • IEDxCommons Impact Award

Guanyadora: Marian Descayrac amb “Childish”

Col·lecció ageless i sizeless que realitza un viatge de reconnexió amb el nostre nen o nena interior plena de colors i on els looks aposten per l'upcycling.

Menció especial per a Jana Elyamani amb “Bride of the Nile”

Col·lecció de dona que juga amb les expectatives que genera la paraula “bride” per oferir uns looks d'estil més masculí del que s'espera, amb teles desgastades, més rígides i en tons terra.

Menció especial per a Nio Roca

Amb la col·laboració de La Paloma, MANE i Miyagi Sushi.

Podria interessar-te