Data

06 July 2023

Una filosofia i visió comunes: l’IED i la UAL creen una aliança de sinergies per desenvolupar programes educatius comuns, fomentar la mobilitat entre estudiants i donar suport a la investigació conjunta

El grup IED ha signat un acord de col·laboració amb la University of London Arts (UAL), la prestigiosa institució acadèmica que compta amb sis universitats: Central Saint Martins, London College of Communication, London College of Fashion, Wimbledon College of Arts, Chelsea College of Arts i Camberwell College of Arts.

Aquest acord promou un creixement i desenvolupament mutus mitjançant iniciatives que impliquen programes educatius conjunts, mobilitat entre estudiants i docents i l'intercanvi de documents i materials de recerca per a cercles acadèmics comuns. L'acord entre l'IED i la UAL emfatitza el compromís entorn uns valors pedagògics i la visió contemporània sobre l'art i el disseny.

De tota manera, no es tracta de res de nou. Totes dues institucions ja havien signat un acord amb el Chelsea College of Arts durant l'any acadèmic 2014-2015 com a part del programa Erasmus de mobilitat i projectes de cooperació internacional. Durant aquest període, la col·laboració es va centrar només en els cursos de Disseny d'Interiors. El flux d'estudiants entre l’IED i la UAL va créixer exponencialment al llarg dels anys següents fins a ampliar l'acord amb el Camberwell College of Arts, amb estudiants de Disseny d'Interiors i de Producte, i amb el London College of Fashion, per a estudiants de moda.

Actualment, ambdues institucions milloren els àmbits d’expertesa de l'altra amb la finalitat de construir un perfil d'experiències educatives d'alt nivell per preparar els estudiants davant dels reptes globals de la nostra societat. Al llarg dels propers mesos, les dues institucions se centraran en l'intercanvi virtual de projectes que proposen experiències internacionals innovadores i accessibles per a estudiants que no poden viatjar físicament o no disposen dels recursos financers necessaris per a fer-ho.