Portfolio Review Day Design 2024 IED Barcelona

Data

12 January 2024

Propostes innovadores compromeses amb la sostenibilitat i l'heritage, i al servei de les persones i l'entorn

Vehicles que reten homenatge a models icònics; productes funcionals amb consciència social que reconnecten amb els orígens; espais que celebren l'art i la creativitat. Són alguns dels treballs realitzats per l'alumnat d'últim any de Disseny de Transport, Producte i Interiors de l'IED Barcelona durant la seva trajectòria formativa a l'escola exhibits amb motiu del Portfolio Review Day Design 2024.

L'activitat acadèmica que organitza anualment l'Àrea Design, i celebrada els dies 9 i 10 de gener a les instal·lacions de Point One, ha permès a tota la comunitat de l'IED, així com empreses convidades i professionals del sector, conèixer propostes innovadores compromeses amb la sostenibilitat i l'heritage, i al servei de les persones i l'entorn.

Pel que fa al Disseny de Transport, els treballs han mostrat des de motocicletes elèctriques compactes amb una estètica futurista que anticipen la mobilitat dels pròxims anys fins a cotxes esportius que, inspirant-se en carreres com Les 24 hores de Le Mans, incorporen filtres que permeten netejar l'aire durant el seu ús. Així mateix, les propostes també s'han centrat a imaginar solucions per al transport per mar, projectant iots amb una doble funcionalitat: a més de per a activitats de lleure, per exemple, el disseny s'adapta per facilitar el seguiment de regates o altres competicions d'esports aquàtics.

Quant a Disseny de Producte, els estudiants han creat des de plats de vidre on es poden infondre fum i aromes relacionats amb el contingut de l'aliment, oferint així una experiència visual, sensorial i interactiva millorada, fins a llums que usen fulles de plantes com a pantalla. També mobiliari urbà que es transforma segons el moment de la jornada per atendre noves necessitats: banc de dia, refugi per a persones sense sostre, de nit.

Finalment, els estudiants de Disseny d'Interiors han remodelat l'aspecte d'un apartament per a un artista inspirant-se en la seva obra, han ideat espais comercials destinats a albergar línies de negoci alternatives per a marques comercials, així com han creat espais efímers per a grups musicals, entre d’altres treballs

Podria interessar-te