“Terrakos”, de la alumnus del IED Barcelona Mina Barchi, finalista del premio El Stone and Wood 2023

Data

14 September 2023

El projecte, nascut per lluitar contra el deteriorament dels ecosistemes marins, competeix amb 23 treballs més pel guardó

El jurat de l'Stone and Wood, el prestigiós premi que atorga la ciutat de Bilbao juntament amb la Diputació Foral de Biscaia com a reconeixement i promoció del talent de les noves generacions de la indústria del disseny, ha inclòs el projecte “Terrakos”, de l'alumnus de Product Design del IED Barcelona, Mina Barchi, entre els 24 treballs finalistes que opten al guardó.

Inspirat en les terracotes, “Terrakos” neix com a resposta a l'alarmant estat en què es troba la biodiversitat als oceans a causa de l'eutrofització i la contaminació. Per contrarestar aquest deteriorament dels ecosistemes marins, Barchi proposa un sistema de dos mòduls combinables i apilables que es poden fabricar tant de manera artesanal com amb impressió 3D de ceràmica. Contenen boles de Neptú, unes pilotes de fibra procedents de la descomposició de la posidònia que actuen com una xarxa de pesca que atrapa el plàstic.

Enhorabona a Mina per la nominació!

Estarem amatents a la decisió del jurat.

Podria interessar-te