Una planta invasora convertida en diseño: el film Silla Emilce, de Valentina Franco del IED Barcelona, se exhibe en la 5a Muestra Internacional Artesanía

Data

27 November 2023

El curt documental 'Silla Emilce', de l'alumnus de l'IED Barcelona Valentina Franco, reflecteix el compromís del sector artesanal amb la sostenibilitat i el feminisme

La recerca del punt de fusió entre les tradicions i el disseny sostenible i innovador empeny una estudiant de retorn a la seva terra natal, Colòmbia, per a conèixer-hi un grup d’artesanes que converteixen la problemàtica de la taruia, una planta invasora, en una oportunitat de creació d’artesania i millora de la seva qualitat de vida. Juntes buscaran portar el resultat a casa amb una peça de mobiliari que teixeix relacions i històries.

Així es presenta Silla Emilce, el documental de l’alumnus de Product Design de l’IED Barcelona Valentina Franco i Daniel Zuleta que s'ha projectat aquest dissabte, 25 de novembre, a Disseny Hub Barcelona, amb motiu de la gala inaugural de la 5a “Mostra Internacional d'Audiovisuals d'Artesania”.

El film és un dels 14 curtmetratges que formen part de la programació d’enguany del festival impulsat pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat de Catalunya. Una iniciativa que posa en valor i apropa al gran públic la diversitat i la riquesa dels oficis artesans mitjançant històries contemporànies de creadors i creadores. Algunes, com Silla Emilce, mostren el compromís del sector amb la sostenibilitat i el feminisme; d'altres recullen projectes que experimenten la fusió entre innovació tecnològica i artesania o expliquen el vincle profund d'aquests oficis amb el territori.

Totes les propostes podran veure's a FILMIN fins al 10 de desembre; a partir del dia 11 del mateix mes, estaran disponibles a la web del CCAM. Posteriorment, els 14 audiovisuals aniran de gira per tot Catalunya amb el projecte “Mostra On the Road”. La primera parada serà el dissabte, 16 de desembre, a les 12 h al Centre Cívic Escoles Velles de Castell d’Aro (Girona). També s'hi projectarà el documental Change to live – New Crafts Digital Revolution II, de Jordi Cussó, docent de l'IED Barcelona, que va formar part de la programació de la darrera edició del festival.

Podria interessar-te