IED Barcelona MANE The Scent of Design

Data

24 May 2024

Per desenvolupar el perfum, cada grup d'estudiants ha comptat amb l'assessorament d'un perfumista de MANE

Una camisa de dormir que inclou una bosseta impregnada amb aquest perfum que ens recorda el contacte humà amb una persona especial. Un espai interactiu que fusiona moda i disseny dʻinteriors per traslladar-nos a lʻunivers dʻuna nebulosa o un santuari amb una cascada central on relaxar-nos i experimentar una fragància. Una desfilada en què –com si es tractés d'un huracà– un dron distribueix el perfum a l'ambient. Una proposta de packaging inspirada en els pirates, amb l'envàs custodiat sota cadenat i clau. Un portacigarrets amb flascons en comptes de cigarretes per emportar-nos la fragància de festa. El perfum com a element per escapar de la monotonia o quan la fragància pren forma amb nom de dona.

Són les nou propostes presentades pels estudiants de segon any de Disseny de Moda, Transport, Producte i Disseny Gràfic que, per equips, han pres part a “The Scent of Design”. Un projecte interdisciplinari de cocreació emmarcat en la col·laboració entre l'IED Barcelona i MANE, primer grup francès i un dels líders mundials de la indústria de les fragàncies, que ha permès als estudiants treballar el procés de disseny des de la idea fins a la seva caracterització formal i olfactiva.

En total, han estat 10 sessions realitzades al llarg de tres mesos durant les quals l'alumnat ha realitzat una introducció sensorial al món de la perfumeria per, a continuació, desenvolupar una proposta de disseny de moda, producte, interiors o transport i crear una nova fragància per a la mateixa.

Per desenvolupar el perfum, cada grup de dos estudiants ha comptat amb l'assessorament d'un perfumista de prestigi. En aquest cas, els “nassos” de MANE que han col·laborat en el projecte han estat Cristiano Canali, Véronique Nyberg i Jérôme Di Marino.

Doble guanyador

El projecte, tutoritzat per David Ortega, docent de l'IED Barcelona, Fanny Meunier i Mónica Ordóñez, de MANE. ha finalitzat amb un doble reconeixement final. Un jurat compost per Capucine Villard Altounyan, Fragrance Director; Celine Vallee, Fragrance Development Manager, i Anna Mas, Màrqueting Manager de MANE, així com una representació acadèmica de l'IED amb Pilar Pasamontes, Fashion Scientific Director i Julia Weems, Head of Fashion School, entre d'altres, ha premiat, per una banda, el Millor Concepte 360º i, de l'altra, a la Millor Adaptació Conceptual al Perfum.

Les estudiants dels dos projectes guanyadors, “Escape” i “Pell a pell”, respectivament, viatjaran a París on faran un dia d'immersió al món de la perfumeria visitant les oficines de MANE.

“MANE està orgullós del projectes dels alumnes de l'IED Barcelona en aquest mòdul interdisciplinari. Els nostres perfumistes, Jerome Di Marino, Cristiano Canali i Veronique Nyberg, han gaudit molt d’haver cocreat amb els i les alumnes, ja que cadascun ha estat una font d'inspiració única i creativitat immaculada”.

Podria interessar-te