El programa de cocreación entre IED Barcelona y MANE, “The Scent of Design”, traducirá aromas en diseño

Data

19 January 2024

La col·laboració entre l'IED Barcelona i MANE es referma amb aquest projecte interdisciplinari de disseny i fragàncies

Després de crear el perfum per a la desfilada de Fashioners of the World 2023, MANE, primer grup francès i un dels líders mundials de la indústria de les fragàncies i els sabors, torna a col·laborar amb l'IED Barcelona en una proposta que uneix essències i disseny . Els perfumistes de la casa francesa treballaran amb l'alumnat de segon any de Disseny de Moda, Transport, Producte i Disseny Gràfic en el projecte interdisciplinari “The Scent of Design” per aprendre a convertir fragàncies en disseny.

En total seran 10 sessions -repartides de febrer a abril- durant les quals es descobriran les tècniques i els llenguatges del món dels perfums des d'una perspectiva global. La primera fase del projecte es planteja com un laboratori creatiu on propiciar una immersió sensorial de l’alumnat i afavorir una connexió interior que els permeti despertar els seus records olfactius. Després, en una segona fase, els estudiants treballaran en grups per concebre una fragància única per a cadascun dels seus dissenys.

“The Scent of Design” estarà tutoritzat pel docent de l'IED Barcelona David Ortega. Hi prendran part entesos de la talla de Capucine Villard Altounyan, directora de Màrqueting i Vendes de Perfumeria d'Espanya i Portugal, o Melanie Duhamel, directora de Fragàncies d'Itàlia, Espanya i Portugal de MANE.

Podria interessar-te