Any acadèmic

2022-2023

Menció d'honor del Premi IED Enric Miralles i Benedetta Tagliabue a la Millor Tesi de Disseny d´Interiors de l’IED Barcelona

El pardal comú ha estat una espècie habitual a les ciutats, però avui dia n’assistim a la gradual desaparició. Atès el seu paper com a bioindicador de la qualitat de vida urbana, l'estudiant enfoca el projecte a la preservació d'aquestes aus dins del nou entorn que habiten, les zones boscoses properes a les urbs.

Per aconseguir-ho, concep un centre ubicat al Parc Natural de Collserola, considerat el pulmó verd de Barcelona, on protegir-les, oferir-los niu i alimentació adequada. Així mateix, planteja diverses activitats a l'espai, orientades a crear consciència i acció ciutadana al voltant d'aquesta problemàtica, com ara observatoris, àrees d'escolta, zones de divulgació i relaxació, entre d'altres.

El disseny de l'edifici, que inclou grans finestrals i un arbre central majestuós, s'integra perfectament amb l'entorn natural. Això brinda beneficis tant per a la flora i la fauna com per als propis visitants, que poden gaudir d'una experiència de desconnexió responsable i sostenible.