El IED Barcelona brilla en la jornada principal de la BDW con "Hanging by a Threat"

Data

19 October 2023

L’obra s'exhibirà al llac de Disseny Hub Barcelona fins al 28 d'octubre

“Hanging By a Threat” ja brilla amb força al llac del Disseny Hub Barcelona.

La instal·lació feta per Violeta Martín i Lluis La Hoz, estudiants de l'IED Barcelona, en col·laboració amb Cervezas Alhambra i Barcelona centre de Disseny s'ha presentat a Disseny Hub Barcelona el 18 d'octubre.

Creada amb motiu de la Barcelona Design Week (BDW), és una obra que conjuga les possibilitats artístiques i de denúncia social del disseny. Utilitzant ampolles de cervesa usades i material reciclat ens convida a pensar sobre com el nostre consum impacta en el planeta. El projecte ha estat tutoritzat per la docent Marta Ayala.

Durant l’acte d'inauguració, Andrea Marchesi, director de l’IED Barcelona, ha agraït als organitzadors de la BDW l’oportunitat que ha suposat per a l’alumnat participar amb aquesta proposta en una setmana tan important per al disseny. "Fent-ho, a més, amb un repte que els ha permès posar en pràctica els coneixements adquirits a l'assignatura Upcycling: Waste is Precious, que aborda, justament, la necessitat d'un consum responsable, un dels ODS", ha afegit.

Marchesi ha assenyalat així mateix com altres valors destacables de l'experiència la multidisciplinarietat del projecte- Martín és alumna de Disseny de Moda i La Hoz, de Disseny Gràfic- i la barreja de disciplines -disseny amb art-. Una combinació que aconsegueix sumar talent i fer arribar el missatge de manera més atractiva i efectiva.

Ayala, per part seva, ha coïncidit amb Marchesi a subratllar el fet que, gràcies a aquesta iniciativa, els joves dissenyadors hagin estat capaços d’aplicar el nou paradigma del disseny circular des del primer moment.

“Hanging By a Threat” s'exhibirà al llac de Disseny Hub Barcelona fins al 28 d'octubre.

 Fotos: Barcelona Deisng Week_Cálido Studio

 

Podria interessar-te