Slow Light, del IED Barcelona, entusiasma en Fête des Lumières Lyon

Data

13 December 2023

Seleccionada entre 220 candidatures, ha estat l'única de les 30 propostes incloses a la programació del festival internacional provinent d'una escola de disseny espanyola

Des del 1989, cada any, a principis de desembre, la ciutat francesa de Lió celebra la seva tradicional Fête des Lumières. Un multitudinari festival dedicat a la llum els orígens del qual daten del segle XIX i que, en aquesta ocasió, ha comptat amb la participació de l'IED Barcelona.

Slow Light, la instal·lació creada per estudiants d'Interior Design, Graphic Design, Product Design i Motion Graphics and Video en motiu de l'última edició de Llum BCN i exhibida al juny al Sónar+D, ha viatjat fins allà per seguir conscienciant sobre el nostre consum energètic, mostrant alhora la seva versatilitat i capacitat d'adaptació a diferents espais i interaccions. Del 7 al 10 de desembre, per Fête des Lumières, hi han passat prop de tres milions de visitants.

Raffaella Perrone, Head of Design School de l’IED Barcelona ho corrobora: “L'afluència de públic ha estat molt alta i l'acolliment de la ciutadania, increïble. A més, per als nostres estudiants, aquesta experiència ha suposat una gran oportunitat de consolidació dels aprenentatges que els està brindant aquest projecte. Han pogut conèixer amb una nova perspectiva què significa formar part d'un festival d'aquesta categoria gestionant i resolent canvis inesperats. Ara la seva mirada cerca també la tècnica i no només la poètica de les peces”.

Per la seva banda, Mery Glez, Head of Visual Arts School de l'IED Barcelona, ha destacat que l’alumnat s’ha mostrat “entusiasmat i agraït per haver pogut viure una experiència transveral molt enriquidora fora de la seu de Barcelona i en un entorn professional”. El dia de la clausura, l’alcalde de Lió, Grégory Doucet, va visitar la instal·lació on va felicitar-los pel seu “interessant treball”.

Seleccionada entre 220 candidatures, Slow Light ha estat l'única de les 30 propostes incloses a la programació del festival provinent d'una escola de disseny espanyola. Per al seu viatge a Fête des Lumières, el projecte ha comptat amb la col·laboració de l'Instituto Cervantes a Lió.

Podria interessar-te