El IED Barcelona, más Barcelona que nunca

Data

29 May 2024

Tres exposicions, una desfilada de moda i una instal·lació interactiva sortiran de les aules per conquerir la ciutat apropant el disseny i la innovació que es viu a l'escola a la ciutadania

Tres exposicions, una desfilada de moda i una instal·lació interactiva a espais emblemàtics i esdeveniments a l'avantguarda del futur de les indústries creatives. Al llarg del mes de juny, una àmplia selecció de projectes finals dels estudiants de darrer curs de Disseny de Moda, Producte, Interiors i Arts Visuals de l'IED Barcelona sortiran de les aules per conquerir la ciutat i apropar el disseny i la innovació que es viu a l'escola a la ciutadania.

El 4 de juny, a les 19 hores, el Museu de l’Art Prohibit acollirà una exposició dels projectes finals de tesi dels estudiants de Graphic Design. Titulada “Languages of the forbidden”, la proposta es compon d'objectes, icones, codis i missatges que es desvetllen a través de la comunicació visual i que interpreten allò prohibit des de varietat de lectures i perspectives culturals gràcies a les arts visuals.

Del 7 de juny al 8 de juliol, La Casa de la Llum, l'espai de trobada i innovació per a la cultura de la llum de la multinacional Simon, allotjarà una exposició de projectes dels treballs de final de grau dels estudiants de Product Design i Disseny de Producte. La mostra, emmarcada en el context del lliurament del I Premi IED Col·lecció Alfaro Hofmann, recull el tema de les tesis de Design “Energy. Designing positive”, amb productes que entenen l'energia com a font per a la nostra supervivència i presenten solucions on aquesta genera un impacte positiu.

En la mateixa línia, del 5 al 13 de juny, veurem propostes que exploren com crear, emmagatzemar, optimitzar i millorar l'energia d'espais sostenibles a la Mostra de Disseny d'Interiors “Energy. Designing positive” que acollirà la Fundació Enric Miralles en motiu de la II edició del Premi IED Enric Miralles i Benedetta Tagliabue a la Millor Tesi de Disseny d'Interiors de l'IED Barcelona. L'exhibició també forma part de la programació de les Setmanes d'Arquitectura 2024.

Fashioners of the World i Project Area Sónar+D

El 10 de juny, a les 20 h, se celebrarà a la mítica sala La Paloma la vintena edició del Final Fashion Show de l'IED Barcelona. Un any més, Fashioners of the World comptarà amb 25 estudiants de Disseny de Moda que presentaran les seves col·leccions finals, demostrant, una vegada més, el lideratge de l'escola en la formació en aquesta disciplina. Amb unes propostes d'un nivell tècnic i creatiu altíssim que optaran a 4+1 premis atorgats per un jurat internacional: premis Franca Sozzani a la Millor Col·lecció de Moda, Isabel Coixet al Millor Fashion Film, Manuel Outumuro al Millor Shooting i Jordi Labanda a la Millor Il·lustració de Moda.

Aquest any, a més, neix un cinquè guardó, l'IEDxCommons Impact Award, amb focus en el valor del disseny com a eina per al bé comú.

Finalment, del 13 al 15 de juny, l'IED Barcelona presentarà a Project Area de Sónar+D, “Unwoven memories” de l'alumnus de Motion Graphics and Video Thinh Truong. Una instal·lació en format black box que, usant còdi binari, connecta els records dels residents de la Colònia Güell per transformar-los en diversos elements creatius com un tapís, una projecció audiovisual, un llibre de memòries i una nova tipografia.

Aquest treball, que va passar recentment per Blanc Festival i OFFF, més enllà de l'homenatge a les històries col·lectives d'una comunitat, teixeix una narrativa de gran força conceptual i desenvolupament visual per convidar l'espectador a redescobrir la bellesa amagada en els petits objectes del nostre entorn quotidià.

Podria interessar-te